Поїздка – вісім гривень: як пояснюють бажання підняти вартість проїзду луцькі перевізники

Поїздка – вісім гривень: як пояснюють бажання підняти вартість проїзду луцькі перевізники

Поїздка – вісім гривень: як пояснюють бажання підняти вартість проїзду луцькі перевізники
. Суспільне Волинь

Луцькі перевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках до восьми гривень за поїздку. З такою пропозицією вже звернулися до Луцької міської ради.

Суспільне зібрало думки лучан та перевізників, які виступили з такою ініціативою. А також дізналися, чи піде на зустріч перевізникам Луцькрада.

З пропозицією про підняття вартості проїзду в міську раду звернулося п'ять луцьких перевізників. Кореспонденти зателефонували керівнику найбільшого автотранспортного підприємства "Санрайз" Миколі Лисеюку, 48 автобусів якого курсують містом. Підприємець відмовив Суспільному в коментарі.

Із п'яти ініціаторів ідеї, прокоментував ситуацію лише Олександр Кашуба, який має чотири автобуси на 11-у маршруті. З його слів, один автобус за день заробляє майже три тисячі гривень.

"1300 – заправка йде стабільно, 1000 – зарплата водія. І ремонт машини й податки – ще 1000. Треба 3500 собівартість. Це без оновлення парку, без ремонту автомобілів такого капітального. Зараз ми їздимо по 5 грн – тому що 10 % Сіті Кард забирає", - каже перевізник. Зізнається: 30 - 40 % пасажирів досі платять готівкою.

За пасажиропотоком і оплатою стежать у міській раді, каже директор департаменту економічної політики Борис Смаль. З його слів, минулої п'ятниці контролери зафіксували в одного із перевізників, що 88% пасажирів розраховувалися готівкою.

Що кажуть про здорожчання проїзду водії маршруток та пасажири, у відео.

Зі слів Бориса Смаля, пропозицію перевізників щодо здорожчання проїзду у міській раді наразі вивчають. Найближчого місяця, каже, вартість проїзду не підійматиметься. Рішення щодо нової ціни має ухвалити виконавчий комітет міської ради.

Нагадаємо, наразі у Луцьку вартість поїздки у маршрутці для дорослих коштує 6 гривень, учбовий квиток - 3. Востаннє ціну на проїзд в обласному центрі підіймали в травні 2019.

На початок