На Донбасі загинув боєць з Чернігівщини

На Донбасі загинув боєць з Чернігівщини

Доповнено
На Донбасі загинув боєць з Чернігівщини
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Внаслідок гранатометного обстрілу загинув військовослужбовець з Ічнянщини Сергій Петраускас. Сталося це 22 лютого в районі Авдіївки на Донбасі. Інформацію Суспільному підтвердив заступник військового комісара області Вадим Лільчицький.

З його слів, боєць загинув внаслідок обстрілу із ручного протитанкового гранатомету. Як раніше писало Суспільне, Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що 22 лютого російські окупанти відкрили вогонь з гранатометів в районі шахти "Бутівка".

Сергій Петраускас - старший солдат військової служби за контрактом, родом з Ічнянщини. У грудні минулого року йому виповнилося 43 роки. У чоловіка залишилась родина - батьки, сестра, дружина та троє дітей: дві доньки та 15-річний син. Родину вже повідомили про загибель бійця.

За словами Лільчицького, Сергія Петраускаса призвали у першу хвилю мобілізації в Ічнянський районний комісаріат на посаду водія військового комісара. Пізніше його перенаправили у 72-гу бригаду, де він і залишився служити на контрактній основі.

Станом на 19:00 22 лютого тіло бійця знаходилося в зоні бойових дій.

Попрощаються з військовослужбовцем 24 лютого у селі Більмачівка Ічнянського району. Рідні і близькі - біля будинку загиблого, а після в Ічні проведуть панахиду біля каплички Героїв Небесної сотні та загиблих військовослужбовців в зоні Операції Об’єднаних сил. Про це Суспільному розповів заступник військово комісара Вадим Лільчицький. Поховають Сергія Петраускаса на кладовищі в Ічні.

Нагадаємо, нині триває 211 доба всеосяжного припинення вогню, однак його умови "виконуються в основному збройних сил України".

Читайте також:

Фуру, що впала в Десну, підняли з води

На початок