У Сумах сім гандбольних команд розіграли кубок Володимира Галеніна

У Сумах сім гандбольних команд розіграли кубок Володимира Галеніна

У Сумах сім гандбольних команд розіграли кубок Володимира Галеніна
. Суспільне Суми

У Сумах 27 та 28 лютого розіграли кубок Володимира Галеніна. Участь у змаганнях взяли сім гандбольних команд із Конотопа, Києва, Харкова та Кривого Рогу.

Учасник змагань Сергій Бірюлін поділився своїми спогадами та розповів, чому - на турнірі: "У далекому 88 році Володимир Петрович очолив команду Сумського сільськогосподарського університету, коли вже не було чоловічих команд. І тому я - тут, бо був на початку".

Сьоме місце посіла команда "Конотоп". У матчі за п’яте-шосте місця сумський "Союз" переміг з рахунком 13:11 земляків з "Інтайму". Бронзу розіграли "Випускники" та гандбольний клуб "Кривий Ріг". Перемогу у матчі з рахунком 19:16 здобули "Випускники", які й вибороли бронзу.

"Задоволений матчем. Дуже була гарна гра. Склад у нас невеликий: хтось не доїхав, хтось - хворий. Гідно билися на цьому турнірі", - сказав гравець "Кривого Рогу" Віктор Полелупов.

Гравець команди "Випускники" Олег Бажан зазначає: "Пам’ять про Володимира Петровича завжди буде у нашому серці. Ми завжди будемо приїжджати, скільки у нас буде сил".

У фінальному матчі турніру зустрівся київський "Легіон ХХІ" та гандбольний клуб "Харків". Перший тайм пройшов у рівній боротьбі, але під кінець харків’яни вийшли уперед на два м’ячі – 6:4. У другому таймі кияни двічі зрівнювали рахунок, потім вийшли вперед. І хоча харків’яни зрівняли рахунок, але зробили це вже після фінальної сирени. Тож - 11:10 і золотий Кубок Галеніна-2021 їде у столицю.

"Турнір пройшов на високому рівні. Ми як команда міста Харкова, завжди любимо сюди приїжджати. Азарт, дружба, спорт і гандбол", - говорить гравець "Харкова" Олександр Семаков.

Своїми враженнями поділився тренер команди "Легіон" Геннадій Дегтяр: "Це часто буває, коли турніри швидкоплинні - п'ятнадцять хвилин тайм. Дуже важко знайти свою гру спочатку, пристосується до гри суперника. Але потім, начебто, все налаштувалось. Я радий за хлопців, порадували. Бійцівські якості. Пишаюся ними".

Що відомо

  • Володимир Галенін - викладав фізичну культуру та очолював кафедру Сумського національного аграраного університету.
  • Змагання відбуваються з 2010 року.

На початок