МОЗ оновило перелік країн "червоної" зони. Хто потрапив до списку

МОЗ оновило перелік країн "червоної" зони. Хто потрапив до списку

МОЗ оновило перелік країн "червоної" зони. Хто потрапив до списку
. Ілюстративне фото, Unsplash

Міністерство охорони здоров’я оновило список країн "червоної" та "зеленої" карантинних зон через поширення COVID-19. Зокрема, зі списку країн "червоної" зони прибрали три країни.

Як зазначено на сайті МОЗ, наразі у "червоному" списку знаходиться 71 країна, тоді як минулого тижня таких їх було 74. Водночас близько 20 країн перемістилися з одного переліку в інший.

Таким чином, до 123 країн "зеленої" зони потрапили Демократична республіка Конго, Гвінея, Лесото, Есватіні, Казахстан, Азербайджан, Киргизія, Німеччина, Греція, Ісландія, Китай, Еквадор, Камбоджа, Куба, Туніс, Гана, Габон, Коморські острови, Бангладеш, Мадагаскар, Ямайка, Ефіопія та Беліз.

У "червону" зону повернулися Білорусь, яка ще тиждень тому була "зеленою", Болгарія, Грузія, Кіпр, Австрія, Угорщина, Ізраїль, Естонія, Латвія, Франція, Ірландія, Йорданія, Колумбія, Чилі, Барбадос, Бахрейн, Антигуа і Барбуда, Болівія, Ботсвана і Малайзія.

Що відомо

  • 13 лютого Міністерство охорони здоров’я оновило список країн "червоної" та "зеленої" карантинних зон. Зокрема, зі списку країн "червоної" зони вибули шість країн. Тоді зі списку прибрали Ізраїль, Естонію, Латвію, Ірландію, Францію, Данію та Домініканську Республіку.
  • 5 лютого МОЗ оновило перелік країн, які віднесені до "червоної" та "зеленої" карантинних зон. Зокрема, до списку "червоної" зони потрапили Мальдіви, Кувейт та Молдова.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я радять поки не вимагати підтвердження щеплення від коронавірусу від мандрівників.
На початок