МОЗ скоротило перелік країн "червоної" зони. Які країни вибули

МОЗ скоротило перелік країн "червоної" зони. Які країни вибули

МОЗ скоротило перелік країн "червоної" зони. Які країни вибули
. МОЗ Фейсбук

Міністерство охорони здоров’я оновило список країн "червоної" та "зеленої" карантинних зон через поширення COVID-19. Зокрема, зі списку країн "червоної" зони вибули шість країн.

Відповідні дані оприлюднені на сайті МОЗ.

Так, до переліку "червоної" зони включено 74 країни, тоді як тижнем раніше їх було 80. В оновленому списку, як і раніше, залишаються: Польща, Чорногорія, Румунія, Чехія, Італія, Іспанія, Німеччина, Словенія, Словаччина, Греція, США, ОАЕ, Велика Британія, Китай, Росія, Мальдіви. Водночас зі списку прибрали Ізраїль, Естонію, Латвію, Ірландію, Францію, Данію та Домініканську Республіку.

До "зеленої" зони потрапили 120 країн, серед яких: Україна, Білорусь, Мексика, Угорщина, Туреччина, Франція, Єгипет, Японія, Монако, Хорватія, Нова Зеландія, Австрія та інші країни.

Що відомо

  • 5 лютого МОЗ оновило перелік країн, які віднесені до "червоної" та "зеленої" карантинних зон. Зокрема, до списку "червоної" зони потрапили Мальдіви, Кувейт та Молдова.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я радять поки не вимагати підтвердження щеплення від коронавірусу від мандрівників.
  • Кабінет Міністрів продовжить термін дії загальнонаціонального карантину до 30 квітня.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я переконана, що наразі зарано послаблювати карантинні обмеження в європейських країнах через високий темп поширення COVID-19.
На початок