Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Блашко - кандидат №1 на сингл-естафету". Санітра - про вибір на жіночу індивідуальну гонку

"Блашко - кандидат №1 на сингл-естафету". Санітра - про вибір на жіночу індивідуальну гонку

Ексклюзивно
"Блашко - кандидат №1 на сингл-естафету". Санітра - про вибір на жіночу індивідуальну гонку
. Євгеній Каранов

Ексклюзивний коментар головного тренера збірної України Суспільне Спорт

У жіночій індивідуальній гонці Україну представлятимуть Олена Підгрушна, Юлія Джима, Віта Семеренко та Анастасія Меркушина. Вони вже дізналися свої стартові номери - першою у гонці стартуватиме Підгрушна (2-й номер), у той час, як Джима, Семеренко та Меркушина потрапили до третьої тридцятки.

Читайте також: Склад України на жіночу індивідуальну гонку на чемпіонаті світу з біатлону: хто бігтиме

Для Віти Семеренко і Меркушиної потрапляння до списку на індивідуальну гонку стало першим на чемпіонаті світу у Поклюці - в попередніх гонках їх не включали до заявки. Суспільне Спорт поспілкувалося з Юраєм Санітрою перед жіночою гонкою переслідування в ефірі біатлонної студії. Дивіться повне відео:

У коментарі журналісту Суспільне Спорт Євгенію Каранову Санітра зазначив, що задоволений результатами попередніх гонок. Проте він відзначив, що у майбутніх гонках українці повинні підтвердити свою готовність до змагань.

"Минув один тиждень чемпіонату світу, ми можемо бути задоволені результатами. Якби була та медаль в змішаній естафеті, було б більше чому радіти. Але дивимося уперед, нас чекають старти, де хочемо підтвердити свій хороший стан".

Санітра також відзначив, що у понеділок тренувалися ті, хто не брав участь у гонці переслідування. За словами тренера, в решти біатлоністів інша програма, а у жінок дуже непростий графікГонки за участю жінок на ЧС у Поклюці відбудуться 16 лютого (індивідуальна гонка), 18 лютого (одиночний мікст), 20 лютого (естафета) та 21 лютого (мас-старт).

"На тренуванні були ті, хто не біг гонки переслідування. Віта Семеренко, Анастасія Меркушина, Антон Дудченко та Артем Тищенко. Інші мали свою індивідуальну програму. У жінок дуже важка програма, від зараз до кінця чемпіонату через день будуть старти - бігтимуть в індивідуальній гонці".

Пояснив також Санітра і відсутність в індивідуальній гонці Дар'ї Блашко, яка брала участь у спринті та гонці переслідування (14-е та 24-е місця).

За результатами двох перших особистих гонок Блашко, як і Підгрушна та Джима, змагаються за право відібратися у мас-старт за квотою найкращих на етапі. Проте Блашко не зможе набрати більше залікових балів через непотрапляння до списку на індивідуальну гонку.

Читайте також: Хто потрапляє у мас-старт за квотою чемпіонату світу (ситуація після переслідувань)

Санітра зазначив, що Блашко не потрапила на індивідуальну гонку, оскільки на неї розраховують в сингл-естафеті, яка відбудеться у четвер, 18 лютого.

"Знаю, що буде багато питань по Блашко, чому вона не біжить. Якщо дивитися на її стан перед чемпіонатом світу, то прийняли рішення, що краще пропустити гонку, бо вона кандидат №1 на сингл-естафету. Там до цього часу неясно, як бігтимемо цю естафету. А потім на нас чекає класична естафета, де теж хочу, щоб вона була 100% готова. Ця стратегія була прийнята перед чемпіонатом світу, виконуємо її. А я впевнений, що ті, хто побіжать індивідуальну гонку, зроблять усе, щоб добре виступити".

Що відомо

  • Юлія Джима боротиметься за Малий кришталевий глобус у заліку індивідуальних гонок. Після двох стартів українка займає друге місце, поступаючись італійці Доротеї Вірер 18 очками;
  • Олена Підгрушна та Юлія Джима - єдині спортсменки, що провели всі попередні гонки на чемпіонаті світу у Поклюці. Віта Семеренко та Анастасія Меркушина вперше бігтимуть на змаганнях у Словенії.

Що далі

  • Жіноча індивідуальна гонка чемпіонату світу з біатлону відбудеться у вівторок, 16 лютого. Початок - о 13:05.
На початок