ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати від округу № 87

ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати від округу № 87

ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати від округу № 87
. УНІАН

Центральна виборча комісія зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати від округу № 87 на Прикарпатті. Відповідне рішення ухвалили на засіданні ЦВК 23-го лютого.

Зокрема, кандидатами у нардепи зареєстрували Василя Вірастюка від партії "Слуга народу", Юрія Голінея від ВО "Платформа громад" та Йосипа Резеша від "КМКС" Партія угорців України.

ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати від округу № 87
ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати від округу № 87. Колаж Суспільне Карпати

ЦВК розглянула усі документи, які подали кандидати, та вирішила, що вони можуть бути обраними народними депутатоми відповідно до законодавства, адже усі документи відповідають вимогам Центрвиборчкому. Члени Комісії підтримали кандидатури.

Коротку довідку про Василя Вірастюка можна прочитати тут.

Суспільне Карпати підготувало також коротке досьє на кандидата Юрія Голінея та Йосипа Резеша.

Юрій Голіней

Загальні відомості

Юрій Голіней народився шостого травня 1977-го року в селищі Ланчин Надвірнянського району. Закінчив місцеву школу. Навчався у Тернопільській академії народного господарства (Тернопільський національний економічний університет).

Працював регіональним представником українського офісу фірми STIHL у Західному регіоні. У 2008-му році став дилером STIHL в Івано-Франківській області.

У серпні 2013-го року створив ТОВ "Прикарпатсервіс", яке займається лісопильним та стругальним виробництвом, виготовленням піддонів з деревини, виготовленням біопалива зі щепи, ремонтом побутових приладів, домашнього та садового обладнання, торгівлею машинами та устаткуванням, ремонтом та технічним обслуговуванням готових металевих виробів, електричного устаткування, а також встановленням та монтажем машин.

Політична діяльність

Юрій Голіней балотувався до Надвірнянської районної ради від партії "Фронт змін".

У 2015-му році був депутатом Івано-Франківської обласної ради сьомого скликання від парті "Європейська солідарність" від округу № 36. У 2019-му році балотувався до Верховної Ради від цієї ж партії.

У 2020-му році на місцевих виборах кандидував до обласної ради від політичної партії "Платформа громад".

На довибори до Верховної Ради від округу № 87 балотується від політичної партії ВО "Платформа громад".

Декларує

Згідно з декларацією, у власності Юрія Голінея є житловий будинок площею 129,8 метрів квадратних. Також він володіє земельною ділянкою загальною площею 2 000 метрів квадратних у селі Добротів Надвірнянського району. Вартість будинку та ділянки землі не вказані.

Юрій Голіней задекларував легковий автомобіль Nissan Patrol GR 1993-го року випуску. Також у його власності є мотоцикл Keeway ARN 150 та колісний трактор Hemek Ciceron. Вартість останнього – 487 317 гривень.

Корпоративні права. Юрій Голіней є власником ТОВ "Прикарпатсервіс" вартістю у грошовому вираженні 215 111 гривень. Відсоток від загального капіталу – 98,85.

Дружина Голінея Галина Попович має 25 % у ТОВ "Весттехнопостач". Його вартість у грошовому вираженні – 250 000 гривень.

Зарплата. За основним місцем роботи у ТОВ "Прикарпатсервіс" Юрій Голіней заробив 84 376 гривень. Також Голіней задекларував 1 481 500 гривень - дохід від зайняття підприємницькою діяльністю. Кандидат отримав 62 гривні процентів від АТ КБ "Приватбанк".

Згідно із декларацією, Галина Попович отримали 10 320 гривень соціальних виплат від управління соціального захисту населення Надвірнянської РДА. Дохід від зайняття підприємницькою діяльністю – 55 587 гривень.

Грошові активи. Юрій Голіней задекларував 8 700 доларів США та 92 тисячі гривень готівкою.

Інше

Одружений. Виховує сина та доньку.

Йосип Резеш

Загальні відомості

Йосип Резеш живе в місті Ужгород Закарпатської області. Закінчив місцеву школу № 10. Навчався в Ужгородському національному університеті.

Працював у Закарпатській обласній державній адміністрації начальником управління національностей та релігій.

Також очолював закарпатську обласну благодійну організацію "Фундація україно-угорського регіонального розвитку молоді".

Політична діяльність

У 2020-му році балотувався в Ужгородську міську раду від округу № 2. Також кандидував у Закарпатську обласну раду восьмого скликання. В усіх випадках висував свою кандидатуру від "КМСК" Партія угорців України. Від цієї ж політсили висунув свою кандидатуру у народні депутати на проміжних виборах від округу № 87 з центром у Надвірній, що на Прикарпатті.

Декларує

Згідно з декларацією, Йосип Резеш у спільній власності має квартиру загальною площею 68 метрів квадратних в Ужгороді.

За минулий рік за основним місцем роботи Йосип Резеш отримав 199 740 гривень. Його дружина Тетяна Резеш працює в ДП "Виноградівське лісове господарство". Там вона заробила 24 501 гривню. Також отримала "додаткове благо" від підприємства у сумі 1 250 гривень. Після народження дитина жінка отримала допомогу 15 480 гривень та пакунок малюка вартістю 3 374 гривні.

Кандидат Йосип Резеш також задекларував 100 тисяч гривень готівки.

Інше

Одружений. Виховує доньку та сина.

Що відомо

На початок