У Лівані стартувала вакцинація від COVID-19

У Лівані стартувала вакцинація від COVID-19

У Лівані стартувала вакцинація від COVID-19
. Фото ілюстративне: АР

У Лівані стартувала кампанія з вакцинації населення від коронавірусу. Першими отримали дозу вакцини Pfizer/BioNTech лікар відділення інтенсивної терапії доктор Махмуд Хассун і 93-річний комедійний актор.

Як повідомляє Associated Press, масова вакцинація в Лівані почалася після того, як напередодні країна отримала першу партію препарату в кількості 28,5 тисячі доз. На першому етапі планують зробити щеплення 55 тисячам медпрацівників, які працюють з хворими на COVID-19. За справедливим розподілом препарату стежитимуть Світовий банк і Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Зазначається, що Світовий банк запропонував Лівану позику в розмірі 34 мільйонів доларів, щоб оплатити партію вакцин Pfizer, якої вистачить для щеплення понад 2 мільйонів осіб. Також країна розраховує отримати приблизно 3 мільйонів доз вакцини за програмою Всесвітньої організації охорони здоров'я COVAX.

Видання нагадало, що в Лівані з населенням понад 6 мільйонів осіб після вибуху в порту Бейрута 4 серпня 2020 року захворюваність на коронавірус почала активно зростати. Уряд країни на початку січня поточного року ввів жорсткий карантин, в тому числі цілодобову комендантську годину, але зараз поступово скасовує обмежувальні заходи.

Що відомо

  • Європейський союз спростив процедуру схвалення вакцин від нових штамів коронавірусу.
  • Південна Африканська Республіка розглядає можливість обміну або продажу вакцини AstraZeneca. Водночас Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує використовувати вакцину навіть у країнах, де виявлені нові штами COVID-19.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни світу підтримати рівний розподіл вакцин проти коронавірусу.
На початок