Працівники чотирьох комунальних закладів Чугуївського району не отримали зарплату за січень

Працівники чотирьох комунальних закладів Чугуївського району не отримали зарплату за січень

Працівники чотирьох комунальних закладів Чугуївського району не отримали зарплату за січень
. rbk.cultura.kh.ua

Близько сотні працівників юнацько-спортивної школи, центру туризму, дитячо-оздоровчого закладу "Орлятко" та будинку культури в Чугуєві не отримали січневу зарплату.

Щоб вирішити це питання, 11 лютого Чугуївська міська рада скликає позачергове засідання виконкому, повідомила в ефірі "Українського радіо Харків" заступниця міського голови Людмила Макаренко.

На виконкомі, за словами Макаренко, мають ухвалити порядок фінансування закладів, які 31 грудня 2020 року передали зі спільної власності району до міської комунальної власності.

"Згідно з бюджетним кодексом, у нас бюджет формується протягом третього-четвертого кварталу, тож на цей період прийняття та передачу цих закладів в нас вже був сформований бюджет. На 31 грудня бюджетний рік 2020 року вже був закінчений, а бюджет на 2021 рік у нас вже був затверджений у листопаді", — повідомила Макаренко.

Акт про передачу закладів підписали 29 січня. Про скорочення робочих місць поки не йдеться, запевнила заступниця мера.

"Ми зіткнулися з проблемою у казначействі. Бо неможливо їх включити серед бюджетного року або на початку бюджетного року при сформованому бюджеті до мережі бюджетних закладів на бюджетне фінансування. Ми вже шукали можливості, тепер скликаємо позачергове засідання виконавчого комітету", — повідомила Макаренко.

Читайте також: У Богодухівській громаді на Харківщині затримують зарплати освітянам

Якщо на засіданні виконкому затвердять порядок, розпорядники матимуть можливість здійснювати виплати, люди отримають аванс та зарплату за січень та аванс за лютий.

На початок