136 спецмашин розчищали дороги Тернопільщини від снігу

136 спецмашин розчищали дороги Тернопільщини від снігу

136 спецмашин розчищали дороги Тернопільщини від снігу
. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області

136 спецмашин та 151 людина працювали протягом ночі на дорогах Тернопільщини. Про це повідомила речниця служби автодоріг області Юлія Лебедюк.

За її словами, вони забезпечили проїзд державними дорогами.

"Уночі на деяких територіях області випадав крижаний дощ, тож підрядники зосередилися на посипанні покриття. Використали 2371 т протиожеледної суміші. Робота дорожніх організацій не припиняється. З ранку заступила чергова зміна. Зараз триває очищення доріг від снігової каші, згортання снігу з узбіч, ручне очищення штучних споруд. Першочергово ліквідовують наслідки негоди на автошляхах міжнародного, національного та регіонального значення", – каже Лебедюк.

Нагадаємо, 1,5 тисячі кілометрів автошляхів на балансі Служби автомобільних доріг без перепочинку від неділі чистять і посипають, аби забезпечити проїзд мережею.

У ніч з 9 на 10 лютого у Тернополі працювало 34 одиниці снігоочисної техніки, розчищали вулиці міста від снігу та ожеледиці. Про це повідомила речниця Тернопільської міської ради Мар'яна Зварич.

"Зважаючи на складні погодні умови, прибиралися, насамперед, магістральні вулиці загальноміського значення, після чого техніка приступила до роботи на другорядних дорогах і тротуарах", – каже Зварич.

Начальник обласного гідрометеоцентру Степан Софінський каже, на 10 лютого синоптики прогнозують опади, сніг. На дорогах збережеться ожеледиця, вітер 7-12 метрів за секунду. Температура вночі – від 5 до 10 градусів морозу, вдень – від 2-х до 7 градусів морозу.

Що відомо

На початок