На Кіровоградщині внаслідок ожеледиці травмувалися 5 дітей

На Кіровоградщині внаслідок ожеледиці травмувалися 5 дітей

На Кіровоградщині внаслідок ожеледиці травмувалися 5 дітей
. Суспільне: Кропивницький

П’ятеро дітей травмувалися внаслідок ожеледиці на дорогах Кропивницького та області. Вони звернулися за медичною допомогою до травматологічного пункту в обласній дитячій лікарні, починаючи з 8:00 9 лютого – розповів Суспільному дитячий травматолог-ортопед Дмитро Бурлака. Це дані на 16:00 9 лютого.

Травматологічний пункт для дітей у Кропивницькому – єдиний у Кіровоградській області. Працює цілодобово.

З початку лютого до травмпункту звернулися майже три сотні дітей. За словами Дмитра Бурлаки, серед травм, з якими до них звертаються, переважають побутові, шкільні та вуличні травми: ”Непосипані дороги, звичайно, впливають на підвищений травматизм дітей. Та влітку діти травмуються більше”.

За словами травматолога, потрібно уникати падіння на пряму руку, на ліктьовий суглоб, на ділянку плечового суглоба: ”Краще згрупуватися, піджавши руки під себе, і плавно спуститися вниз”.

Що відомо

Щодня до травмпункту в дитячій обласній лікарні звертаються до півсотні дітей з Кропивницького та області.

З 8:00 до 14:00 9 лютого до травмпункту екстреної медичної допомоги у Кропивницькому звернулися 6 людей. 8 лютого, за той же часовий проміжок, було 10 – розповів завідувач травмпункту Ігор Горбунов. З його слів, серйозні травми – це переломи і вивихи. Таких не було: ”Минулої доби (8 лютого – ред.)було 26 людей. Це небагато. Якщо людина впала, треба викликати ”швидку”. Люди намагаються допомогти іншим і роблять усе неправильно. Треба прикласти холод, зафіксувати кінцівку і викликати бригаду, яка зможе допомогти”.

Адвокат Андрій Глазков сказав, що травмовані можуть через суд вимагати відшкодування моральної і матеріальної шкоди з того, хто відповідає за чищення відповідної території від снігу і криги: ”Перше і основне – зафіксувати травму. Для того, щоб правильно зафіксувати, і зібрати докази, потрібно викликати швидку допомогу. Вони зафіксують місце, дату виклику, визначать ступінь травми, призначать лікування”.

За словами адвоката, за благоустрій території відповідає власник або той, хто користується нею.

Читайте також

На початок