Дискусії про скасування 12-річного навчання немає – Шкарлет

Дискусії про скасування 12-річного навчання немає – Шкарлет

Дискусії про скасування 12-річного навчання немає – Шкарлет
. УНІАН

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що в Україні не ведеться дискусія щодо скасування 12-річного навчання у школі. Про це він повідомив на форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді", передає "Інтерфакс-Україна".

"Про скасування дванадцятирічної освіти я дискусій не пам'ятаю", – сказав Шкарлет.

Також міністр зазначив, що питання про початок освіти з 5 років виникло у зв'язку з безліччю звернень про те, що діти дуже пізно завершують навчання в школі.

Дистанційне навчання

За словами Шкарлета, Державна служба якості освіти робила у грудні зрізи знать та опитувала батьків та учнів щодо стану освіти.

"Якщо 80% було проти дистанційної освіти категорично у квітні, то у грудні їх було 55%. Цікаві речі при анкетуванні в грудні виявились, що 65-70% дітей готові залишитися на дистанційній формі навчання, при цьому 55-60% батьків категорично проти дистанційного навчання. Все залежить від споживача", – сказав Шкарлет.

Як повідомив міністр, через велике навантаження на батьків, Міносвіти дозволило учням 1-4 класів залишатися навчатися у приміщеннях шкіл.

Що відомо

  • Міністерство освіти не планує повертати "десятирічку" в українських школах, оскільки 12-річне шкільне навчання є загальноєвропейською тенденцією.
  • Міністерство освіти та науки запустило платформу для дистанційного та змішаного навчання "Всеукраїнська школа онлайн" для учнів 5-11 класів.
  • Заклади освіти можуть не переводити учнів на дистанційну форму навчання на час карантину, а використати "змішану" форму.
  • За підрахунками Світового банку, через закриття шкіл та перехід на дистанційну освіту внаслідок пандемії COVID-19 спостерігається падіння якості освіти та результативності учнів.
На початок