Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Старт Підручного у змішаній естафеті на чемпіонаті світу під питанням

Старт Підручного у змішаній естафеті на чемпіонаті світу під питанням

Оновлено
Старт Підручного у змішаній естафеті на чемпіонаті світу під питанням
. Дмитро Євенко

Замість нього гонку може пробігти Дудченко.

Тренерський штаб збірної України сформує остаточний склад на змішану естафету безпосередньо в середу, 10 лютого, зранку. Про це Юрай Санітра повідомив у ексклюзивному інтерв'ю журналісту Суспільне Спорт Євгенію Каранову.

Під питанням участь в гонці Дмитра Підручного. У капітана чоловічої команди виникли проблеми зі здоров'ям після вечірнього тренування у понеділок, 8 лютого, в Поклюці.

Дмитро увійшов до складу команди, але його участь - під питанням. Якщо Підручний не зможе бігти в змішаній естафеті, його на другому етапі замінить Антон Дудченко.

"У понеділок після тренування виникли проблеми, у вівторок сказав Дмитро, що уже краще. А в середу зранку, коли прокинеться, одразу приймемо рішення", - сказав Санітра.

ОНОВЛЕНО: Дмитро Підручний все-таки бігтиме за Україну в змішаній естафеті.

Дудченко жодного разу не біг змішану естафету за основну збірну України. На етапі Кубка світу в Обергофі він разом із Вітою Семеренко бігли у одиночному міксті, де фінішували 14-ми (1+10).

Читайте також: Стартові склади усіх команд на змішану естафету

В сезоні-2018/19 Дудченко двічі біг змішані естафети на Кубку IBU - у швейцарському Ленцерхайде (8-е місце) та у італійському Ріднаун-валь-Ріданна (9-е). В обох гонках Дудченко показав майже ідеальну стрільбу (лише одна хиба на другій стрільбі в Італії), проте розпочинав змішану естафету першим серед чоловіків.

Найкращим результатом Дудченко в кар'єрі є 5-е місце в індивідуальній гонці у Антгольц-Антерсельві у 2021 році. Ще двічі біатлоніст разом із чоловічою збірною України фінішував у топ-10 естафети - у Обергофі (6-е місце) і Антгольц-Антерсельві (8-е).

Склад збірної України на змішану естафету

Артем Прима - Дмитро Підручний - Юлія Джима - Олена Підгрушна

Що відомо

  • Змішана естафета у 2021 році вперше пройде у форматі, коли чоловіки розпочнуть гонку, а фінішерами будуть жінки.
  • Чинними чемпіонами світу в змішаній естафеті є Норвегія. "Срібло" на ЧС-2020 виграла Італія, а "бронзу" - Німеччина.
На початок