На Львівщині медики припинили голодування

На Львівщині медики припинили голодування

На Львівщині медики припинили голодування
. Суспільне Львів

У місті Соснівка припинили голодування медпрацівники Львівської обласної лікарні відновного лікування №3. Там 3 лютого голодування оголосили 26 медичних працівників.

Три місяці працівникам не виплачували зарплату, а потім почали перераховувати 2/3 окладу.

"З квітня і десь до липня не отримували нічого – навіть тих 2/3. Нам стали виплачувати тих 2/3 від окладу, не від зарплати. А оклади, то десь три, ну мінімальна зарплата. Ну от того місяця я получила 2600 грн, а так було 2 тисячі. Це нереально, в мене двоє студентів, і все тягне чоловік", — каже медсестра із фізіотерапії Любов Приходько.

Як повідомила голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та материнства Львівської облради Анна Ярмола, від 3 лютого разом із керівництвом лікарні консультувались із заступницею міністра охорони здоров'я України Іриною Микичак.

"Готується постанова Кабінету міністрів про відновлення планової госпіталізації і реабілітації пацієнтів, десь на днях вона має бути. Також про те, що цей заклад може приймати пацієнтів на реабілітації по тій постанові, що зараз є — це постковідні пацієнти. Зараз вони можуть приймати 30 % пацієнтів", — розповіла Анна Ярмола.

Голодування працівники припинили, адже їхні вимоги виконали.

"На даний момент ми припиняємо голодування, наша адміністрація з обласною радою вирішили дане питання і ми чекаємо наказу. Ми зрозуміли, що 30 % має бути завантаженості пацієнтів, і на даний момент це нас влаштовує, бо ми чого хотіли – добилися і ми виходимо з простою", — розповідає голова профспілкової організації лікарні відновного лікування Ольга Іванчина.

За словами керівника лікарні Богдана Баранюка, він готує наказ, за яким від 5 лютого працівники виходять на роботу та готують заклад для прийому пацієнтів із понеділка.

Що відомо

  • 3 лютого у Соснівці оголосили про голодування 26 медиків, до сьогодні голодували 15 працівників медзакладу.
  • Вони вимагали відновили роботу лікарні та дозволили приймати пацієнтів. Зараз медзаклад на простої. Через карантинні обмеження там не приймають пацієнтів.
На початок