У Чернівцях новообрана депутатка оскаржує проведення першої сесії в апеляційному суді

У Чернівцях новообрана депутатка оскаржує проведення першої сесії в апеляційному суді

У Чернівцях новообрана депутатка оскаржує проведення першої сесії в апеляційному суді
. Суспільне Буковина

Представниця партії "Команда Михайлішина" Аліна Олевич оскаржує проведення першої сесії Чернівецької міської ради нового скликання. Вона подала апеляцію на рішення суду, яким визнали, що сесію провели законно.

Про це Суспільному сказав новообраний депутат від партії "Команда Михайлішина" Віталій Михайлішин.

За його словами, суд визнав, що під час реєстрації депутатів були порушення. Відтак вважають, що це є підставою для визнання незаконності проведення першої сесії.

"Немає різниці, чи порушення були значні, чи незначні. Все має бути законно", — сказав Михайлішин.

Раніше новообрана депутатка Аліна Олевич у коментарі Суспільному сказала, що проведення першої сесії було незаконним, оскільки вона відбулася, коли термін реєстрації депутатів ще не завершився. Відтак не всі могли брати участь у засіданні.

Наразі виборча комісія досі не зареєструвала десятьох новообраних депутатів від партій "Команда Михайлішина" та "Рідне місто".

Що відомо

  • До Чернівецької міськради пройшли сім партій, які подолали п'ятивідсотковий бар'єр. Міським головою Чернівців обрали підприємця Романа Клічука.
  • 18 грудня відбулася перша сесія Чернівецької міської ради. У сесійній залі були присутні лише 26 з 42 депутатів. Частина новообраних депутатів заявила, що їх не запросили на першу сесію.
  • Десятьох новообраних депутатів від партій "Команда Михайлішина" та "Рідне місто" не змогли зареєструвати. Декілька разів комісія не змогла зібратися, а згодом прийняла постанову з порушеннями. ЦВК її скасувала.
  • Поліція відкрила провадження щодо дій голови комісії Анастасії Сімак. Її підозрюють у підробці службових документів.
  • ЦВК розпустила міську виборчу комісію та сформувала її новий склад. Новообраних депутатів мають зареєструвати до 3 лютого.
На початок