У Чернівцях відкрили провадження щодо голови виборчої комісії: її підозрюють у підробці документів

У Чернівцях відкрили провадження щодо голови виборчої комісії: її підозрюють у підробці документів

У Чернівцях відкрили провадження щодо голови виборчої комісії: її підозрюють у підробці документів
.

Поліція відкрила провадження щодо дій голови Чернівецької виборчої комісії Анастасії Сімак. Її підозрюють у підробці службових документів.

Про це у коментарі Суспільному сказала речниця обласної Нацполіції Лілія Вакарюк.

За інформацією видання "Букінфо", провадження стосується реєстрації депутатами кандидатів від партій "Рідне місто" та "Команда Михайлішина".

Раніше голова Чернівецької обласної виборчої комісії Микола Каспрук у коментарі Суспільному сказав, що Сімак могла підписати постанову про реєстрацію цих депутатів без законних підстав. За його словами, за це рішення проголосувало недостатньо членів міської виборчої комісії. Його підтримали вісім членів з одинадцяти присутніх на засіданні.

"Зареєструвати кандидатів депутатами можна лише більшістю голосів. Оскільки членів комісії 18, то потрібно 10 голосів", — сказав Каспрук з посиланням на слова секретаря міської комісії Василя Рачинського.

Нагадаємо, голова комісії Анастасія Сімак у коментарі Суспільному сказала, що виборча комісія з десятої спроби зареєструвала депутатами міськради десятьох кандидатів.

Суспільне намагається отримати її коментар.

Що відомо

  • До Чернівецької міськради пройшли сім партій, які подолали п'ятивідсотковий бар'єр. Міським головою Чернівців обрали підприємця Романа Клічука.
  • 18 грудня відбулася перша сесія Чернівецької міської ради. У сесійній залі були присутні лише 26 з 42 депутатів. Частина новообраних депутатів заявила, що їх не запросили на першу сесію.
  • 19 грудня стало відомо, що партія "Рідне місто" позивається до виборчої комісії через проведення сесії. Пізніше партія попросила залишити справу без розгляду.
  • Кандидатка від партії "Команда Михайлішина" Аліна Олевич позивається до виборчої комісії. Вона оскаржує проведення першої сесії нового складу.
  • ЦВК достроково припинила повноваження шістьох членів Чернівецької виборчої комісії, які без поважних причин не відвідували засідання.

На початок