У Кропивницькому отруїлись семеро учнів школи №8

У Кропивницькому отруїлись семеро учнів школи №8

У Кропивницькому отруїлись семеро учнів школи №8
. Суспільне: Кропивницький

У Кропивницькому отруїлись семеро учнів школи №8. Вони їли у шкільній їдальні. 70 дітей після сніданку в школі наступного дня не прийшли на уроки, розповіла заступниця директора Оксана Черепій.

Школу перевіряють працівники Держпродспоживслужби. Начальниця відділу цієї служби Галина Сабадаш сказала, що про отруєння дітей дізнались минулого четверга. Розпочали перевірку і сьогодні (1 лютого – ред.) про це розповіли журналістам.

"Погіршення стану фіксували в учнів 1-4 класів. Більше 50 учнів. У кого просто болі в животі, підвищення температури, нудота, блювання. 29-го числа ми отримали інформацію про реєстрацію семи випадків гострої кишкової інфекції", - сказала Сабадаш.

Серед хворих – 4-річна дитина, розповіла головна санітарна лікарка області Надія Оперчук: "Дитина є сестричкою однієї із учениць цієї школи. Всього в лабораторії досліджують зразки семи хворих дітей. Результати дослідження працівників харчоблоку на гостру кишкову інфекцію, на бактерії кишкової палички вже готові, відхилень немає".

Стан хворих дітей нормалізувався, сказала заступниця головного лікаря центру первинної медичної допомоги Людмила Смірнова: "Симптомів вже немає, діти себе почувають більш-менш нормально. Звернення до лікарів були у вечірній час, з одними і тими ж симптомами. Це була блювання, підвищення температури, у когось був понос. В трьох з десяти. Наступного ранку діти були в задовільному стані, скарг не було. В сімох дітей клінічна картина продовжувалась".

Син кропивничанки Алли Хайдарової навчається в цій школі в 3 класі: "Взагалі він бере з собою, і пив лише чай. Він прийшов зі школи, бігав до 19-ї години, а потім заболів животик, потім його нудило. Була температура, бо дитина маленька, і така реакція. Наступного ранку нормально було".

Крім учнів початкових класів, снідали 14 старшокласників пільгової групи. З них ніхто на погіршення самопочуття не скаржився, розказала заступниця директора школи. "Всього в той день харчувалися на сніданках 439 дітей. Зранку почали жалітися на погіршення стану, здоров'я діти. Одразу приїхала лабораторія, взяли всі аналізи з продуктів, які були в той день. В той день їли кашу, яйце, огірок маринований, чай і булка".

Перевіряли школу два дні, каже Оксана Черепій: "Всі продукти перевірили, у нас централізоване водопостачання. Компанії, які постачають, пройшли тендер".

Початкові класи нині вчаться дистанційно. "Провести всі аналізи в їдальні, і опрацювати навчальні кабінети, все обробити, продезінфікувати", розказала про причини заступниця.

Відновлять навчання для початкових класів четвертого лютого.

Під час перевірки в школі Держпродспоживслужба знайшла такі порушення: "Не була представлена технологічна картка на варене яйце, були брудні ємності для мила, у складському приміщенні був відсутній психрометр. Не контролювалась температура та вологість повітря. Надщерблений посуд. Наразі перевіряємо, чи пов'язані ці випадки з харчуванням дітей у школі", сказала керівниця служби Галина Сабадаш. Результати аналізів, каже, будуть завтра.

На початок