Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
Артем Прима - про чемпіонство у гонці переслідування

Артем Прима - про чемпіонство у гонці переслідування

Артем Прима - про чемпіонство у гонці переслідування
. IBU

Коментар Артема Прими після "золота".

Український біатлоніст Артем Прима виграв "золото" у персьюті на чемпіонаті Європи. Він розпочав гонку шостим, після кожного з вогневих рубежів тримався на відстані 10-20 секунд від лідерів, а після останньої стрільби вийшов другим з мінімальним відставання від проміжного першого місця.

На останньому колі Прима обійшов свого суперника - і виграв "золото". Для нього це друга особиста перемога в кар'єрі, і друге особисте "золото" чемпіонатів Європи з 2011 року.

Читайте також: "Золота" церемонія нагородження Артема Прими у статусі чемпіона Європи: відео

Після гонки Артем поспілкувався з журналістами IBU, які перебувають на чемпіонаті Європи в Польщі.

  • Про перемогу з шостого стартового місця

"Старт гонки був дуже щільним - у мене було 32 секунди відставання від лідера. Це контактна гонка і добре, що можна бачити суперника по трасі і працювати разом з ним. Не зовсім задоволений стрільбою: три промахи все-таки забагато, але радий, що були хороші лижі та самопочуття. Я міг тримати хорошу швидкісь на трасі та конкурувати. Вийшло перемогти і я цим, справді, дуже задоволений.

У гонці постійно наздоганяв суперників на трасі. Хибив на вогневих рубежах, але підтягувався за рахунок швидкості. Розумів, що якщо добре і швидко стріляти, будуть шанси на подіум. І на останній стрільбі швидко відпрацював з одним промахом, але суперники теж помилялися. По гонці було помітно, що в мене сил більше [ніж у Міхала Крчмажа], тому і постарався на останньому колі викластися наповну, працював до кінця".

  • Про результатих попередніх гонок - обидва фініші на шостому місці

"Не скажу, що це погано, але я не був радий. У мене були хороші показники, але постійно трохи не вистачало. Зроби я на один промах менше в індивідуальній, був би другим. У спринті не зовсім добре працювали лижі, хоча промахів було не так багато.

Усюди не вистачило 6-7 секунд. Радий, що у гонці переслідування все склалося і вийшло виграти".

  • Про виступ на чемпіонаті Європи

"Я сам захотів поїхати на чемпіонат Європи. Мені простіше стартувати, тримати себе в бойовій готовності, ніж робити якийсь хороший підготовчий збір перед важливим стартом. Потім все одно під час першої-другої гонки доведеться втягуватися, не можу я зразу побігти і вийти на якийсь хороший рівень.

Та й хотілося піднятися в своїх очах, реабілітуватися за старт сезону. Треба було спробувати тут свої сили і потім їхати на чемпіонат світу впевненим. Хороший результат завжди дає мотивацію для подальших стартів. Сподіваюся, до чемпіонату світу підійду в хорошій формі".

Дивіться повне відео чоловічої гонки переслідування

На початок