У мера Мукачева Андрія Балоги НАБУ та СБУ проводять обшуки. Що відомо

У мера Мукачева Андрія Балоги НАБУ та СБУ проводять обшуки. Що відомо

У мера Мукачева Андрія Балоги НАБУ та СБУ проводять обшуки. Що відомо
. Фото: Віталій Глагола | Telegram

У міського голови Мукачева Андрія Балоги Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України проводять обшуки.

Про це Суспільному повідомили власні джерела в СБУ.

Правоохоронці досліджують усі обставини передачі у приватну власність частини центрального спорткомплексу міста, — пишуть у Telegram-каналі СБУ. За попередніми оцінками, це могло завдати державі збитків у майже 100 млн грн. Наразі у межах раніше відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії, у тому числі в адмінбудівлях Мукачівської міськради.

До цього журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram-каналі написав, що обшуки проводять через ймовірну корупційну схему продажу стадіону "Авангард".

"За інформацією моїх джерел в НАБУ — сума збитків від продажу стадіону та майже 3 га землі — майже 100 000 000 гривень. Саме на цю суму занизили вартість обʼєкту", — йдеться у Telegram-каналі Віталія Глаголи.

Окрім того, як стало відомо, НАБУ проводять обшуки у голови Мукачівської районної ради Михайла Ланя, почесного консула Словаччини в Ужгороді Олега Адамчука та його брата Ігоря, а також в ексдепутата Закарпатської обласної ради та власника готелю "Ужгород" Олексій Баранюка.

Що заявив Балога

Андрій Балога у своєму Telegram-каналі повідомив, що кримінальне провадження в межах якого відбуваються слідчі дії, стосується викупу земельної ділянки ТОВ "Універсал-М", яка ними орендується у місті з 2003 року. "Всі рішення та процедури щодо цієї земельної ділянки здійснювались у поточному році відповідно до чинного законодавства. Вся потрібна інформація та документи були надані правоохоронцям у повному обсязі у співпраці зі слідством, на усіх етапах їх роботи", — написав Балога. "Переконаний у законних діях міської ради та в тому, що надалі це буде підтверджено в рамках цього розслідування та судами, як це було не один раз", — йдеться у повідомленні міського голови.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок