Інтенсивність обстрілів Херсонщини зросла — Гуменюк про ситуацію на південному напрямку

Інтенсивність обстрілів Херсонщини зросла — Гуменюк про ситуацію на південному напрямку

Інтенсивність обстрілів Херсонщини зросла — Гуменюк про ситуацію на південному напрямку
. Керівниця координаційного пресцентру Сил охорони та оборони Півдня. Фото: Суспільне Одеса

Російська армія інтенсивніше обстрілює Херсонщину після того, як зійшла вода. Повернулись і мінометні розрахунки, заявила в телемарафоні "Єдині новини" керівниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Російські військові починають повертатися на ті позиції, які відкрилися від великої води, та посилюють обстріли. Зокрема вночі на 16 червня їх було близько 40 в нашій зоні відповідальності. Для нічного періоду це досить висока інтенсивність", — сказала Гуменюк.

Також вона повідомила, що армія РФ повертає і мінометні розрахунки. Хоча, за її словами, переважає використання РСЗВ та важкої артилерії

"Поява таких одиниць на тих позиціях, які були полишені ними, нами не залишається непоміченою. І за минулу добу ми відмінусували три великі гармати, які завдавали удару великими калібрами по правому берегу", — сказала вона.

Що відомо про обстріли Херсонщини 15 червня

Російська армія завдала удару по Херсону. З тактичної авіації випустила дві ракети Х-59. Зруйновані адміністративна будівля та навчальний заклад. Загиблих і поранених немає.

Армія РФ обстріляла Берислав. 55-річний чоловік загинув у власній квартирі. Також з авіації вдарила по Козацькому. Поранена 86-річна жінка, її шпиталізували.

Російські військові з мінометів обстріляли селище Зеленівка у Херсонському районі. Загинула жінка, ще одна поранена.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок