Росіяни від початку війни завдали по Одеській області удари 70 ракетами

Росіяни від початку війни завдали по Одеській області удари 70 ракетами

Росіяни від початку війни завдали по Одеській області удари 70 ракетами
. ОК "Південь"

В Одеській області від початку війни задокументовано 42 випадки обстрілів російськими військовими, з них 33 – ракетною зброєю. Всього по Одещині завдали удари понад 70 ракетами, які влучили в цивільні об'єкти. Про це під час брифінгу повідомив керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко.

Внаслідок ракетних ударів в Одеській області загинули 10 цивільних, з них – одна дитина (тримісячна Кіра Глодан - ред.).

"Цих цивільних осіб, які загинули та постраждали, дещо більше. Наприклад, ця цифра – 10 цивільних осіб – не враховує дитину, яка загинула біля Шкільного аеродрому. Хлопчик намагався попередити інших про обстріл і внаслідок потрапляння він загинув. Чому наша цифра цього не враховує? Тому що процесуальне керівництво здійснює військова спеціалізована прокуратура", – сказав Сергій Костенко.

Поранення отримали 29 людей.

Пошкоджено майно майже 300 мешканців області, повністю знищені 12 житлових будинків та квартир.

Також у прокуратурі нагадали, що суттєвих пошкоджень внаслідок ударів зазнали Міжнародний аеропорт "Одеса", Одеський нафтопереробний завод, нафтогазові підприємства, міст через Дністровський лиман та Одеський припортовий завод.

Читайте також

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок