Солістка Одеської національної опери разом із донькою збиратимуть в Житомирі гроші для ЗСУ на благодійному концерті

Солістка Одеської національної опери разом із донькою збиратимуть в Житомирі гроші для ЗСУ на благодійному концерті

Благодійний концерт, опера, солістка, піаністка, співачка, ЗСУ, Житомир
Провідна солістка Одеського національного театру опери та балету Аліна Ворох дасть в Житомирі благодійний концерт. Facebook Аліни Ворох

10 травня провідна солістка Одеського національного академічного театру опери та балету Аліна Ворох разом із донькою Алісою, яка є піаністкою, дадуть в Житомирі благодійний концерт "З Україною в серці". Під час виступу музикантки збиратимуть гроші для 59 окремої мотопіхотної бригади.

Про це Аліна Ворох розповіла кореспондентці Суспільного Наталці Кулініч в ефірі Українського радіо Житомир.

Оперна співачка сказала, що виступ в Житомирі є складовою невеличкого волонтерського туру. Вона з донькою Алісою їдуть в три міста — Житомир, Львів і Вінницю. За словами Аліни Ворох, це не перші такі благодійні виступи. До того у них були виступи в Німеччині, у Франції, в Румунії. І скрізь українки збирали гроші на користь ЗСУ, на які закуповували медикаменти, турнікети, дрони.

"У нас серед глядачів було дуже багато іноземців. Вони приходили і слухали наші українські пісні, були у захваті. Я намагалася все перекладати англійською або просила когось перекладати німецькою мовою, французькою мовою — щоб вони розуміли, про що ми співаємо, про що наша культура", — розповіла Аліна Ворох.

Співачка сказала, що вона із родини музикантів. Її батьки — хорові диригенти, які творчо виховали багато дітей і працювали в декількох хорових колективах.

В Житомирі солістка Одеської національної опери дасть благодійний концерт на користь ЗСУ
Провідна солістка Одеського національного театру опери та балету Аліна Ворох. Facebook Аліни Ворох
"Мої батьки дуже позитивні люди, дуже вірять в перемогу і хочуть бути корисними. Вони дуже важкі інваліди першої групи, з дитячого будинку. І щоб чимось допомогти, вони почали шити іграшки, дуже красиві, м'які. І ми з цими іграшками їздили і продавалися на наших концертах. З першої поїздки ми перевезли десь 1200 євро і закупили турнікети, бандажі, кровоспинні засоби — все це відправляли на донецький напрямок хлопцям. І в другий тур ми вже заробили трошки більше, потім був ще фестиваль в Німеччині. І ми все це збирали на дрони для 59 бригади", — сказала Аліна Ворох.

За її словами, концертна програма, яку підготували музикантки для житомирян, доволі різноманітна і різножанрова. Будуть твори класичних композиторів, які її донька Аліса-Марія виконуватиме на фортепіано. Це і Ліст, Шуберт, Бах, Шопен, багато української музики, каже співачка. Також звучатимуть як старовинні, так і сучасні українські пісні, народні пісні, акапельно, під гітару. При цьому Аліна разом із донькою співають у два голоси.

В Житомирі солістка Одеської національної опери дасть благодійний концерт на користь ЗСУ
Піаністка з Одеси Аліса Ворох, як виступить на благодійному концентрі в Житомирі. Скрин з відео на YouTube Alisa-Mariia Vorokh

Концерт відбудеться у приміщенні музичної школи імені Лятошинського, початок о 18.30.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок