Суддю Полтавського райсуду Ларису Богомолову, підозрювану в держзраді, мають звільнити з посади

Суддю Полтавського райсуду Ларису Богомолову, підозрювану в держзраді, мають звільнити з посади

Ларису Богомолову мають звільнити з посади у Полтавському суді: що відомо
Затримана суддя Лариса Богомолова. СБУ

Члени Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя ухвалили рішення про притягнення до відповідальності судді, яку підозрюють у співпраці з РФ. Ларису Богомолову, яка була відряджена до Полтави, мають звільнити.

Рішення про дисциплінарне стягнення щодо Лариси Богомолової у виді подання про звільнення ухвалили 1 травня. Про це стало відомо з онлайн-трансляції засідання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Розгляд відбувся у закритому режимі, тому подробиці справи не розголошують. За подання про звільнення судді висловилися четверо членів Третьої Дисциплінарної палати, проти ― жодного голосу. Лариса Богомолова може оскаржити рішення.

Хто така Лариса Богомолова

Лариса Богомолова ― це суддя Бердянського міськрайонного суду Запорізької області. За даними правоохоронців, у березні 2022-го року вона співпрацювала з ФСБ Росії та передала інформацію про переміщення трьох бійців "Азову" з Маріуполя до району Мангуша, що на Донеччині. Крім того, закликала інших працівників суду підтримати російських військових і співпрацювати з ними.

Згодом переїхала до Полтави, де стала головою Полтавського райсуду. 27 квітня 2023-го року судді повідомили про підозру за частиною другою статті "Державна зрада". Санкція ― 15 років позбавлення волікримінальне покарання в Україні, яке полягає в ізоляції засудженого від суспільства та розміщенні його до кримінально-виконавчої установи. або довічне ув’язнення. 5 травня 2023-го Ларису Богомолову взяли під варту. Таку згоду надала Вища рада правосуддя.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok

На початок