Зруйнована квартира, пошкоджені оселі: подробиці російської атаки по Білопіллю на Сумщині

Зруйнована квартира, пошкоджені оселі: подробиці російської атаки по Білопіллю на Сумщині

Важливо
Обстріл Білопілля 17 квітня 2024 року
Наслідки російської атаки по Білопіллю 17 квітня, 2024 р. Фото: Сумська обласна прокуратура

17 квітня армія РФ обстріляла житловий квартал міста Білопілля на Сумщині. Внаслідок атаки поранення отримав 57-річний чоловік, наразі йому надають допомогу у лікарні. Також є пошкодження, зокрема одна квартира повністю зруйнована.

Про це в ефірі "Суспільне. Студія" розповів міський голова Білопілля Юрій Зарко.

За його словами, поранений мешканець Білопілля в стані середньої важкості, його ушпиталили до лікарні. Життю чоловіка нічого не загрожує.

"Було 10 "приходів" — саме багатоквартирна житлова забудова. Два влучання в п'ятиповерхові будинки й також в одноповерхову забудову. Дуже багато маємо пошкоджень, безпосередньо квартир", — зазначив Юрій Зарко.

Вночі після російської атаки працівники міськради приїздили на місце ударів та відвезли людей до укриття. Одна з квартир повністю зруйнована, ще одна має значні пошкодження. Люди там не можуть проживати, додав міський голова.

"Одна людина може перебувати у родичів. Щодо інших також визначаємось (куди їх розмістити — прим. ред.). У будь-якому разі люди не залишаться просто неба", — додав Юрій Зарко.

Рятувальники працювали вночі та продовжили зранку. Нині триває ліквідація російських ударів та проводиться експертна оцінка пошкоджень.

Зруйнована квартира, пошкоджені оселі: подробиці російської атаки по Білопіллю на Сумщині
Білопілля Сумська область, 17 квітня. Фото: Сумська обласна прокуратура

Через активні російські обстріли Білопілля, місто потребує будівельних матеріалів. Мова про ОСБ-плити, плівку, цвяхи тощо.

"Шифер нам надає обласна адміністрація з матеріального запасу. Також залучаємо до допомоги гуманітарні місії", — зазначив міський голова.

Гуманітарна місія "Проліска" регулярно надає будівельні матеріали. У міста сформований запас будівельних матеріалів: "Без запасу нам зараз не можна тому, що будь-якої секунди може статися "прильот".

Також Юрій Зарко зазначив, що вдень 16 квітня громаду атакували дронами-камікадзе: "Вони стали залітати на територію міста та бити по об'єктах критичної інфраструктури".

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок