Проблеми з газом та ліквідація російських ударів: Юрій Зарко про ситуацію в Білопільській громаді на Сумщині

Проблеми з газом та ліквідація російських ударів: Юрій Зарко про ситуацію в Білопільській громаді на Сумщині

Важливо
Ситуація в Білопільській громаді на Сумщині
Білопілля, 8 квітня, 2024 р. Фото: Суспільне Суми

У Білопіллі завершили ліквідацію наслідків російської атаки 8 квітня. Також через російські удари частина підприємців припиняють свою діяльність, міськрада працює в штатному режимі.

Про це голова Білопільської громади Юрій Зарко розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, зранку 13 квітня Білопільська громада російських ударів.

"Зранку було досить гучно тому, що працювало дуже важке, десь по околицях", — зазначив Юрій Зарко.

Внаслідок російських ударів частина підприємців припиняють свою діяльність.

"Зокрема, багато служб, які зараз виїжджають і наступні вже є на черзі, які також будуть виїжджати до більш безпечних місць. Проте міська рада працює в штатному режимі і служби міської ради теж працюють в штатному режимі. Тобто всі адмінпослуги, які можна надати людям своїми силами — ми людям надаємо", — додав голова громади.

Аптеки працюють. До 12 квітня пального не було, але це пов'язано з внутрішніми діями компанії. Також є проблеми з газом.

"Місцевий транспорт працює на газу, також швидкі допомоги, тому доводиться їхати до Сум, щоб заправитися. А доїхати зараз важко, тому що дороги практично вже немає", — зазначив Юрій Зарко.

Проблеми з газом та ліквідація російських ударів: Юрій Зарко про ситуацію в Білопільській громаді на Сумщині
Білопілля, 8 квітня, 2024 р. Суспільне Суми

Після російської атаки по Білопіллю 8 квітня частина мешканців почала виїздити з міста. Тоді близько 15:00 російська армія атакувала місто керованими авіабомбами. Було 5 влучань керованих авіабомб по території міста. Одне з них – на околицю, чотири – в центральну частину Білопілля. Також загинула жінка.

"Масового такого немає явища, коли раніше колона машин — їдуть. Люди вживають заходів до безпеки", — пояснив Юрій Зарко.

У центрі міста вже ліквідували наслідки російських ударів, що були 8 квітня.

"Вікна не відновили, але хоча б позабивали ОСБ-плитами, де плівкою затягнуті. Тобто прибрали сміття, в центрі може зараз чистіше ніж до того. Але звичайно, ми розуміємо, що розбитий центр, розбиті магазини, і людей практично зараз в центрі міста ви зараз не побачите тому, що це небезпечно. Особливо дітей ми не побачимо в центрі і люди вибігають, якщо треба терміново в аптеку чи магазин щось купити", — розказав голова громади.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок