"Наводив авіабомби РФ на Сумщину": правоохоронці затримали "ексрегіонала", якого підозрюють у співпраці з ФСБ

"Наводив авіабомби РФ на Сумщину": правоохоронці затримали "ексрегіонала", якого підозрюють у співпраці з ФСБ

Затримали чоловіка з Сумської області, який співпрацював з ФСБ
Затримання підозрюваного у держзраді. Фото: Сумська обласна прокуратура

55-річному жителю Тростянця повідомили про підозру в державній зраді. За даними прокуратури, чоловік — уродженець РФ, а також був членом місцевого осередку "Партії регіонів". Його підозрюють у співпраці з ФСБ та збиранні даних про розміщення українських військових формувань. За даними СБУ, чоловік наводив авіабомби РФ на Сумщину.

За даними Сумської обласної прокуратури, підозрюваний збирав дані про розміщення українських військових формувань, кількості їх особового складу, місця дислокації, кількості військової техніки на території Охтирського району та передавав їх GPS-координати куратору. Також чоловік закликав оперативно завдавати ударів по скупченню українських захисників за наданими ним координатам, зазначили у прокуратурі.

В Управлінні СБУ в Сумській області додали, що у чоловіка вилучили мобільний телефон з якого він намагався відправити фото та геолокацію потенційної "цілі".

За даними СБУ, завдяки затриманню чоловіка вдалося зірвати спробу російської спецслужби отримати звіт та використати його для підготовки повітряних атак. Для вогневого ураження українських укріпрайонів РФ планувала застосувати удари керованими авіабомбами по Сумщині.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок