"Чудова можливість збільшити кількість переглядів". Формат фіналу Кубка Біллі Джин Кінг зазнав змін

"Чудова можливість збільшити кількість переглядів". Формат фіналу Кубка Біллі Джин Кінг зазнав змін

Збірна Канади з тенісу - чинна володарка Кубка Біллі Джин Кінг
Збірна Канади з тенісу - чинна володарка Кубка Біллі Джин Кінг. AP/Manu Fernandez

Фінал Кубка відбудеться в Севільї 20 листопада.

У Кубка Біллі Джин Кінг, головного турніру жіночих збірних з тенісу, змінився формат. Про це повідомили на офіційній сторінці Кубка Біллі Джин Кінг.

Раніше груповий етап в Кубку Біллі Джин Кінг відбувався за круговою системою. 12 команд були поділені на чотири групи, а переможці виходили до півфіналу.

Який вигляд матиме оновлений формат Кубка Біллі Джин Кінг?

  • У турнірі також братимуть участь 12 команд, але формат змінили на змагання на вибування.
  • Вісім збірних розпочнуть з першого раунду, а чотири сіяні зійдуться в поєдинках з переможцями першого кола у чвертьфіналі.
  • Замість звичних шести днів, змагання будуть проходити дев'ять.
  • Турнір розпочнеться 12 листопада в Севільї, а фінал відбудеться 20 листопада.

Шість днів жіночого турніру співпадають з датами чоловічого підсумкового турніру ATP Кубка Девіса в Малазі, який розпочнеться напередодні фіналу Кубка Біллі Джин Кінг. За словами президента ITF Девіда Хаггерті, листопад 2024 року буде незабутнім для фанатів тенісу.

"Це дає нам чудову можливість збільшити кількість переглядів і залучити вболівальників до [перегляду] обох змагань з тенісу [Кубка Девіса та Кубка Біллі Джин Кінг]. Розклад і формат фіналу Кубка Біллі Джин Кінг в Андалусії було узгоджено після консультацій з гравцями, капітанами та Радою гравців WTA", — сказав президент ITF.

Україна не зуміла пройти до фіналу Кубка Біллі Джин Кінг-2024. У кваліфікаційному раунді українки, ведучи в рахунку 2:0, у підсумку поступилися в матчевій зустрічі Румунії — 2:3.

Хто гратиме у фіналі Кубка Біллі Джин Кінг?

  • Іспанія (господарки), Канада (чемпіонки), Австралія, Чехія, Велика Британія, Німеччина, Італія, Японія, Польща, Румунія, Словаччина, США (переможниці кваліфікаційного раунду).

Що відомо?

  • Кубок Біллі Джин Кінг у чинному форматі проводиться з 2020 року. Перед тим з 1995 до 2020-го турнір називався Кубок Федерацій.
  • Чинними чемпіонками Кубка є Канада, яка у фіналі обіграла Італію.
  • Жеребкування оновленого фіналу Кубка Біллі Джин Кінг відбудеться 30 квітня.
  • Україна зіграє у плей-оф за право повернутись в кваліфікацію Кубка Біллі Джин Кінг в сезоні-2025. Плей-оф відбудеться 15-16 або 16-17 листопада.
  • Україна займає 18-те місце у світовому рейтингу жіночих збірних.
На початок