Артем Довбик відзначився голом у третьому поспіль матчі за "Жирону" в Ла Лізі

Артем Довбик відзначився голом у третьому поспіль матчі за "Жирону" в Ла Лізі

Артем Довбик, Ла Ліга, "Жирона", футбол
Артем Довбик. Getty Images/Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto

Як українець зіграв проти "Кадіса".

Артем Довбик відзначився голом у третьому поспіль матчі за "Жирону". Це сталось у поєдинку 32-го туру іспанської Ла Ліги проти "Кадіса" (4:1).

Довбик підійшов до гри з "Кадісом" на тлі двох поспіль результативних поєдинків: спершу українець оформив дубль у ворота "Бетіса" (3:2), а у попередньому турі забив "Атлетіко" (1:3). Завдяки цим голам Артем вийшов на чисте перше місце у бомбардирській гонці Ла Ліги.

Домашній матч з "Кадісом" Довбик розпочав з перших хвилин. Натомість другу поспіль гру "Жирони" через травму пропускав інший український легіонер, вінгер Віктор Циганков.

Як минув матч "Жирони" за участі Довбика

  • "Жирона" відкрила рахунок вже на 9-й хвилині після влучного удару головою у виконанні центрального захисника Еріка Гарсії.
  • Невдовзі після цього Довбик вдало зіграв на добиванні у штрафному майданчику "Кадіса" та відправив м'яч у ворота, однак гол не зарахували через офсайд в українця.
  • У середині першого тайму півзахисник Іван Мартін подвоїв перевагу "Жирони", точно пробивши у дальній кут з меж штрафного.
  • На 71-й хвилині свій гол забив й Довбик. Українець обробив м'яч на лінії воротарського майданчика і завдав удару повз голкіпера.
  • До кінця поєдинку команди ще обмінялись голами: за "Кадіс" відзначився Гонсало Ескаланте, за "Жирону" — Порту. У підсумку каталонці здобули розгромну перемогу 4:1.
  • Довбик у підсумку відіграв 86 хвилин. За відведений час українець завдав двох ударів по воротах (один — у площину, один — повз), віддав шість точних передач з дев'яти, виконав одну вдалу спробу дриблінгу та виграв одне верхове єдиноборство.

Що означає результат матчу?

  • "Жирона" набрала 68 очок і посідає третє місце у турнірній таблиці Ла Ліги після 32 ігор. Команда Мічела гарантувала собі єврокубки у наступному сезоні — вона не впаде нижче сьомої позиції, яка дає право зіграти у кваліфікації Ліги конференцій.
  • Перевага "Жирони" над "Атлетіко", що йде четвертим, збільшилась до семи балів, при цьому мадридці провели на один поєдинок менше.
  • Довбик забив 18-й гол у Ла Лізі в цьому сезоні та закріпився на першому місці у гонці бомбардирів, випереджаючи Джуда Беллінгема з "Реала" та Анте Будіміра з "Осасуни" на два м'ячі.
На початок