Марта Костюк розгромно поступилася Ізі Швьонтек і вибула зі змагань WTA 1000 в Індіан-Веллсі

Марта Костюк розгромно поступилася Ізі Швьонтек і вибула зі змагань WTA 1000 в Індіан-Веллсі

Марта Костюк після гри з чинною першою ракеткою світу Ігою Швьонтек в Індіан-Веллсі, США.
Іга Швьонтек — Марта Костюк. Фото: Mark J. Terrill/AP Photos

Українці вперше в кар'єрі протистояла чинна лідерка світового рейтингу.

Марта Костюк завершила виступи на турнірі WTA 1000 в американському Індіан-Веллсі. У півфіналі українська тенісистка поступилася першій ракетці світу Ізі Швьонтек — 0:2 за сетами.

Досі в чотирьох попередніх раундах Костюк не поступалася жодним сетом. Зокрема, в минулих двох матчах Індіан-Веллса українка здобувала "сухі" перемоги над "нейтральними" Анастасією Павлюченковою та Анастасією Потаповою.

Зі Швьонтек Марта зустрічалася вдруге: полька вже перемагала Костюк на Ролан Гаррос 2021 року. Також Костюк уперше в кар'єрі протистояла чинній першій ракетці світу.

Як пройшов матч?

  • Ключовою в першому сеті стала серія з п'яти виграних геймів Швьонтек поспіль — лідерка посіву повела з рахунком 5:1.
  • Марта відіграла один гейм, проте вже у наступному Іга закрила партію на власній подачі — 6:2 після 31 хвилини на корті.
  • З ривка 4:0 для Швьонтек розпочався і вирішальний, другий сет. Костюк у відповідь вперше за партію відстояла власну подачу — 1:4.
  • За рахунку 0:3 в другому сеті Костюк брала медичний таймаут через ушкодження ноги, але зуміла повернутися на корт і завершити зустріч.
  • Обидва заключних гейми залишилися за номінальною фавориткою зустрічі. 6:1 — Швьонтек здобуває свою найшвидшу перемогу на турнірі (65 хвилин) і вдруге зіграє у фіналах Індіан-Веллса.
  • За матч Костюк подала два ейси (у Швьонтек — жодного), припустилася чотирьох подвійних помилок і не реалізувала жодного брейкпойнту. Показник першої подачі для українки склав 50% (в суперниці — 74%).

WTA 1000. Індіан-Веллс. Півфінал

Іга Швьонтек (Польща, 1) — Марта Костюк (Україна, 31) — 2:0 (6:2, 6:1)

Що означає результат матчу?

  • Вдруге цього сезону українки вибувають зі змагань після матчу зі Швьонтек. У лютому в Дубаї полька переконливо переграла першу ракетку країни Еліну Світоліну за підсумками двох сетів.
  • Попри поразку, Костюк завершує змагання в Індіан-Веллсі з новим особистим рекордом у світовому рейтингу. В режимі реального часу українка посідає вже 26-те місце.
  • У фіналі Індіан-Веллса суперницею Швьонтек стане дев'ята сіяна грекиня Марія Саккарі. Полька спробує вдруге в кар'єрі виграти Індіан-Веллс — місцевий титул Іга здобувала в сезоні 2022 року.
На початок