Еліна Світоліна пройшла до третього кола турніру WTA 1000 в Дубаї: результат

Еліна Світоліна пройшла до третього кола турніру WTA 1000 в Дубаї: результат

Українська тенісистка Еліна Світоліна на турнірі WTA 1000 в Дубаї.
Еліна Світоліна в Дубаї. Фото: Francois Nel/Getty Images

Обіграла німкеню Татьяну Марію.

Еліна Світоліна пробилася до 1/8 фіналу змагань WTA 1000 в Дубаї. У матчі другого кола перша ракетка України переграла німкеню Татьяну Марію — 2:0 за сетами.

Світоліна проводить свій перший турнір за місяць, завершивши відновлення після травми. У Дубаї Еліна стартувала з перемоги в українському "дербі" проти Ангеліни Калініної.

Між собою Світоліна та Марія, 54-та ракетка світового рейтингу, грали вже всьоме. В історії очних зустрічей тенісисток з 2018 року зберігався паритет — 3:3 за перемогами.

Як пройшов матч у Дубаї?

  • Світоліна виграла першу партію за 29 хвилин на корті. На двох суперниці мали лише один брейкпойнт — українка реалізувала його за рахунку 3:2 і здобула вирішальну перевагу в сеті.
  • Натомість другу партію суперниці розпочали з трьох брейків — перевагу 2:1 втримувала Світоліна. Українка мала нагоду втретє "зломити" подачу суперниці за рахунку 4:2 — Марія відіграла обидва брейпойнти.
  • Світоліна відіграла чотири брейкпойнти суперниці за рахунку 4:3, а вже в наступному геймі реалізувала свій другий матчбол на подачі Марії — 2:0 за сетами.
  • За 73 хвилини на корті Еліна виконала три ейси й не припустилася жодної подвійної помилки (в суперниці — три). Показник першої подачі в українки склав 62 відсотки.

WTA 1000. Дубай. 1/16 фіналу

Татьяна Марія (Німеччина) — Еліна Світоліна (Україна, 15) — 0:2 (3:6, 3:6)

Що означає перемога Світоліної?

  • В 1/8 фіналу суперницею Еліни стане переможниця пари Слоан Стівенс та першої ракетки світу Іги Швьонтек, які проведуть свій матч у вівторок, 20 лютого.
  • Світоліна вшосте за кар'єру подолала в Дубаї стадію 1/16 фіналу. В 1/8-й місцевих змагань Еліна востаннє грала у 2022 році: у двох сетах поступилася швейцарці Жил Тейхманн.
  • У режимі реального часу Еліна здійснила стрибок вже на чотири позиції у світовому рейтингу WTA — з 20-го на 16-те місце.
На початок