Україна виграла три медалі на першому етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики: результати

Україна виграла три медалі на першому етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики: результати

Ілля Ковтун
Ілля Ковтун. Фото: AP Photos

Як виступили Ковтун, Верняєв і Чепурний.

Збірна України завоювала три медалі на першому етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики. Змагання пройшли у столиці Єгипту Каїрі.

Кубок світу-2024 є відбірковим турніром на Олімпійські ігри-2024 з гімнастики. За підсумками чотирьох етапів, останній з яких пройде 17-20 квітня у Досі, будуть розподілені 20 індивідуальних ліцензій в Париж.

До складу України на етап у Каїрі потрапили п'ять спортсменів: Олег Верняєв, Ілля Ковтун, Назар Чепурний, Єлизавета Губарева, Діана Лобок. У підсумку усім представникам чоловічої команди вдалось завоювати нагороди.

Як виступили українці

  • Ілля Ковтун на змаганнях у Каїрі пробився у два фінали — на паралельних брусах та коні. У вправах на коні Ковтун посів підсумкове восьме місце, натомість на паралельних брусах завоював "золото" з результатом у 15.600 бала.
  • Це восьма золота медаль Ковтуна на Кубку світу у вправах на паралельних брусах. І 17-та нагорода на рівні цих змагань загалом.
  • На паралельних брусах Україна здобула подвійний подіум. Олег Верняєв, який у кваліфікації поступився лише Ковтуну, у фіналі також став другим, завоювавши "срібло" з результатом 15.230. Це був єдиний фінал для Верняєва, який також змагався у вільних вправах, опорному стрибку та на коні.
  • Срібну медаль на першому етапі Кубка світу взяв й Назар Чепурний. Він став другим у кваліфікації в опорному стрибку, після чого повторив цей результат й у фіналі. Підсумкова оцінка українця склала 14.899 бала.

Усі медалі України на Кубку світу в Каїрі

  • "золото": Ілля Ковтун (паралельні бруси)
  • "срібло": Олег Верняєв (паралельні бруси), Назар Чепурний (опорний стрибок)

Що відомо

  • За підсумками минулого сезону Україна посіла перше місце у медальному заліку Кубка світу, здобувши загалом 13 нагород: шість золотих, п'ять срібних та дві бронзових.
  • Україна наразі здобула дві ліцензії на Олімпіаду-2024 зі спортивної гімнастики: одну командну та одну жіночу (Анна Лащевська), обидві — за підсумками ЧС-2023.
  • Наступний етап Кубка світу зі спортивної гімнастики відбудеться 22-25 лютого у німецькому Котбусі.
На початок