Леся Цуренко знялася з турніру WTA 1000 в Дубаї через травму

Леся Цуренко знялася з турніру WTA 1000 в Дубаї через травму

Українська тенісистка Леся Цуренко на Australian Open-2024 в Мельбурні.
Леся Цуренко. Фото: Phil Walter/Getty Images

В основній заявці турніру перед матчами першого раунду залишаються чотири українки.

Леся Цуренко знялася з турніру WTA 1000 в Дубаї через травму ліктя. У першому колі українка мала зіграти з бельгійкою Елізе Мертенс.

Ушкодження не дозволило Цуренко дограти попередній турнір WTA 1000 у Досі. Після двох перемог тенісистка знялася зі змагань перед матчем 1/8 фіналу з Наомі Осакою.

34-річна українка висловлювала сподівання, що встигне відновитися до початку турніру в Дубаї.

"Певні больові відчуття в мене були присутні в обох моїх матчах [у Досі]. Але сьогодні запалення посилилося і біль став сильнішим. [...] Зараз займатимуся відновленням — я знаю, що мені потрібно робити, але поки складно сказати, скільки днів це займе", — розповідала Цуренко.

В Дубаї українка востаннє грала у 2021 році, коли подолала кваліфікацію та вибула в першому колі основи від румунки Сорани Кирсті. Особистим рекордом Цуренко на місцевих змаганнях залишається вихід до 1/8 фіналу 2019 року.

Українку в матчі проти Мертенс замінить друга ракетка Італії Елізабетта Коччаретто. Переможниця пари в другому колі вийде на чинну чемпіонку US Open Коко Гофф.

Що означає зняття Цуренко з турніру в Дубаї?

  • В заявці основної частини змагань Дубая залишаються чотири українки: Еліна Світоліна, Марта Костюк, Ангеліна Калініна та Даяна Ястремська.
  • У другому раунді Україна зможе бути представлена не більш ніж трьома тенісистками — Світоліна та Калініна на старті турніру зіграють між собою.
  • Цуренко попередньо повернеться до змагань на початку американської частини сезону, що стартує 26 лютого турнірами в Сан-Дієго (WTA 500) та Остіні (WTA 250).

Українки на турнірі WTA 1000 в Дубаї: розклад першого раунду

  • Ангеліна Калініна (Україна) — Еліна Світоліна (Україна, 15)
  • Дарья Касаткіна (10) — Марта Костюк (Україна)
  • Вєроніка Кудєрмєтова (13) — Даяна Ястремська (Україна, WC)

Що відомо про турнір?

  • Минулого сезону найкращий результат в Дубаї серед українок продемонструвала Калініна — вийшла у третій раунд.
  • Турнір у Дубаї пропустить чинна чемпіонка, чешка Барбора Крейчикова, що минулого року переграла у фіналі Ігу Швьонтек.
  • Окрім залікових балів, організатори турніру в Дубаї розіграють призовий фонд у розмірі 3.2 мільйона доларів.
На початок