Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Не в тих кондиціях, аби конкурувати". Артем Прима підбив особисті підсумки ЧС-2024 з біатлону

"Не в тих кондиціях, аби конкурувати". Артем Прима підбив особисті підсумки ЧС-2024 з біатлону

Ексклюзивно
Біатлоніст збірної України Артем Прима на чемпіонаті світу-2024 в Новому Месті, Чехія.
Артем Прима. Фото: Kevin Voigt/GettyImages

Ексклюзивний коментар біатлоніста збірної України для Суспільне Спорт.

Збірна України посіла 13-те місце в чоловічій естафеті чемпіонату світу-2024 з біатлону. На фініші "синьо-жовті" програли лідерам зі Швеції 3:43 хвилини.

Естафету для української четвірки розпочинав Артем Прима. Біатлоніст проводив свій четвертий старт у Новому Месті, зокрема бравши участь у класичному міксті, де Україна посіла сьому сходинку.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки чемпіонату світу на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також місцевих телеканалах Суспільного.

На кожному із вогневих рубежів Прима використав по два додаткових патрони. Після "лежки" один з лідерів збірної втратив дев'ять позицій, але після надолужив сім сходинок: Дмитру Підручному він передав естафету вже 14-м.

Найкращим особистим результатом Прими в Новому Месті стало 60-те місце в спринті. У переслідуванні з чотирма незакритими мішенями він показав 62-й результат. На цьому чемпіонат для Артема завершено — до масстарту з українців відібралися Підручний та Антон Дудченко.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Прима підбив особисті підсумки світової першості, а також розповів про перебіг чоловічих командних перегонів.

  • Як оцінює виступ на чемпіонаті світу-2024:
"Для себе — звісно, не дуже добре. Не вдалося в особистих гонках щось продемонструвати. В принципі, по всьому сезону немає тієї форми та кондицій, які були, мабуть, у минулому чи позаминулому роках. Не знаю, може, щось влітку трішки перебрав. Але [перебуваю] не в тих кондиціях, аби боротися і конкурувати".

"Сподіватися на хорошу стрільбу, звісно, потрібно. Проте це рідко буває: коли ти не в кондиціях, то дуже сильно викладаєшся на дистанції, і на стрільбі не завжди виходить добре працювати".

  • Про стрільбу в естафеті:

"Погодні умови були неекстремальні, але дуже сильний вітер. Він дує зліва, але іноді міняється: чи припиняється, чи справа.

Прийшов на рубіж, пристрілявся на гарний вітер зліва. Був штиль, зробив вправо поправку — замало, була хиба. Потім зробив ще чотири [постріли] і почав влучати. Звісно, два додаткових [патрони використав], але що це таке — вся група побігла.

Стоячи довелося поспішати, хотів наздоганяти — як на дистанції, так і на стрільбі. Спішив стріляти — і додатковий патрон. Хотів після шостого [пострілу] закидувати гвинтівку, але побачив, що не влучив — довелося брати сьомим. Коли наздоганяєш, хочеш відіграти як на дистанції, так і на вогневому рубежі".

  • Про умови на трасі:

"Траса для всіх однакова, коли всі стартують разом. Але мені не дуже сподобалося ковзання лиж, чи через те, що було дуже тепло — перед пристрілкою температура була 10 градусів. Сьогодні було не те ковзання, довелося багато віддавати сил на дистанції.

Не влучив на стрільбі, десь використав один-два додаткових [патрони]. Потім віддаєшся на максимум, а воно позначається на стрільбі".

Результати Артема Прими на чемпіонаті світу-2024:

  • Змішана естафета (з Дмитром Підручним, Юлією Джимою та Іриною Петренко) — сьоме місце
  • Спринт — 60-те місце
  • Індивідуальна гонка — 62-ге місце
  • Чоловіча естафета (з Дмитром Підручним, Денисом Насиком та Антоном Дудченком) — 13-те місце

Що відомо?

  • Чемпіонат світу-2024 завершиться для чоловічої збірної України масстартом за участю Підручного та Дудченка в неділю, 18 лютого. Початок — о 17:30 за київським часом.
  • Персональний рекорд Артема Прими від початку сезону 2023/24 — дев'яте місце в короткій індивідуальній гонці на етапі Кубка світу в Антгольці.
  • Після ЧС-2024 сезон поновиться 29 лютого, коли у норвезькому Голменколлені стартує сьомий етап Кубка світу 2023/24.
На початок