Україна здобула першу медаль у стрибках у воду на ЧС-2024 з водних видів спорту

Україна здобула першу медаль у стрибках у воду на ЧС-2024 з водних видів спорту

Україна здобула першу медаль у стрибках у воду на ЧС-2024 з водних видів спорту
. Олексій Середа та Кіріл Болюх. Фото: AP Photos

Українці вибороли нагороду у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

Україна здобула першу медаль у стрибках у воду на чемпіонаті світу-2024 з водних видів спорту. Олексій Середа та Кіріл Болюх стали бронзовими призерами у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

Участь у фіналі із синхронних стрибків з 10-метрової вишки брали 22 команди. Серед них і українці Середа та Болюх, які на попередньому чемпіонаті світу стали срібними призерами та вибороли для країни олімпійську ліцензію.

Завершили з медаллю Середа та Болюх і ЧС-2024: змінили "срібло" на "бронзу". І здобули першу нагороду для України у стрибках у воду на чемпіонаті світу-2024.

Як виступили Середа та Болюх?

  • Після половини змагань українські стрибуни займали лише восьме місце. При цьому два з трьох стрибків Середа та Болюх мали найнижчу складність (2.0), і лише в третьому не змогли продемонструвати високий результат — отримали за нього 66.24 бала.
  • За підсумками четвертого стрибка українці повернулися у боротьбу за медалі — піднялися на п'яте місце. А п'ятий стрибок із найвищою складністю 3.7 став взагалі найкращим у цьому раунді — отримали за нього 89.91 бала та піднялися на третє місце.
  • Середі та Болюху вдалося втриматися на третьому місці після всіх шести раундів стрибків — випередили майже на 16 балів представників Мексики. Проте поборотися за друге поспіль "срібло" не змогли: поступилися другим місцем Великій Британії. Чемпіоном світу ушосте поспіль став Китай.

ЧС-2024. Стрибки у воду, 10-метрова вишка (чоловіки)

  1. Китай — 470.76 бала
  2. Велика Британія — 422.37
  3. Україна — 406.47

Що означає результат Середи та Болюха?

  • Друга медаль на чемпіонаті світу-2024 з водних видів спорту. Першу нагороду вибороли артистичні плавчині — "срібло" в акробатичній дисципліні.
  • Україна вдруге поспіль завершує ЧС з водних видів спорту з медаллю у чоловічих синхронних стрибках з 10-метрової вишки. Загалом же це третій поспіль ЧС, у якому Україна має медаль у стрибках у воду: у 2022 році "срібло" вибороли Олексій Середа та Софія Лискун у синхронному міксті з 10-метрової платформи.
  • Середа та ще один стрибун Євген Науменко продовжать боротьбу за медалі в одиночному турнірі зі стрибків у воду, який розпочнеться у п'ятницю, 9 лютого.
На початок