"Можу грати ще краще". Даяна Ястремська розгромила чемпіонку Вімблдону на старті Australian Open

"Можу грати ще краще". Даяна Ястремська розгромила чемпіонку Вімблдону на старті Australian Open

"Можу грати ще краще". Даяна Ястремська розгромила чемпіонку Вімблдону на старті Australian Open
. Даяна Ястремська. Фото: Getty images

Українка оформила одну з найбільших несподіванок турніру.

23-річна українська тенісистка Даяна Ястремська пробилася до другого кола турніру Australian Open. У першому матчі вона в двох сетах за 77 хвилин розібралася з сьомою ракеткою світу, чешкою Маркетою Вондроушовою.

Українка та чешка зустрічалися втретє в кар'єрі, у попередніх двох матчах вони обмінялися перемогами. Водночас Маркета підходила до цього протистояння в Мельбурні у статусі чинної чемпіонки Вімблдону та сьомою сіяної, тоді як Даяна – долала кваліфікацію і балансує на межі топ-100 світового рейтингу.

Саме чешка вважалася фавориткою матчу, але українка не залишила їх жодного шансу, здобувши одну з найбільших перемог за останні два роки своєї кар'єри.

Ястремська – Вондроушова: як минув матч

  • Даяна повела у першому сеті з рахунком 5:0 та двома брейками, після чого дала суперниці взяти одну свою подачу і закрила сет – 6:1.
  • У другій партії Ястремська програла одну свою подачу, але зробила одразу три брейки. І зрештою виграла матч з третього матчболу – 6:2.
  • Ястремська зробила 26 віннерсів проти 5 у Вондроушової, кількість невимушених помилок – 27 (українка) проти 19 (чешка).
  • У Ястремської краще працювала перша подача – 69% влучань, тоді як у Вондроушової – 59%. А один з ключових показників – відсоток виграних м'ячів на першій подачі – 71% проти 44% на користь Даяни.

Australian Open-2024: перший раунд

Маркета Вондроушова (Чехія, 7) – Даяна Ястремська (Україна) 0:2 (1:6, 2:6)

У наступному раунді Даяна Ястремська зіграє проти французької тенісистки Варвари Грачевої.

Що означає ця перемога Даяни Ястремської

  • Даяна здобула першу перемогу в основній сітці Australian Open з 2020 року (у 2022 та 2023 роках вилітала в першому раунді).
  • Ястремська здобула четверту перемогу над тенісисткою з топ-10 світового рейтингу. Востаннє вона це робила у лютому 2022 року – обіграла Барбору Крейчикову (на той момент третя ракетка світу).
  • Даяна здобула найвпевненішу перемогу для "кваліфаєрки" проти тенісистки з топ-10 світового рейтингу, віддавши суперниці лише три гейми.

Що сказала після матчу Даяна Ястремська

"Звісно, я можу грати ще краще. Думаю, сьогодні була хороша гра – приємно грати проти Маркети. Ми грали багато разів, востаннє я їй програла, тож трохи переживала [перед матчем]. Я намагалася насолоджуватися, відчувала підтримку трибун. Агресивний стиль тенісу? Думаю, це моя особистість. Я така і в житті. Так само і на корті. Я люблю так грати. Роблю багато помилок, але це нормально за такої гри", – сказала Даяна.

Ястремську також запитали про підтримку України.

"Щоб розповісти про ситуацію в Україні, кілька секунд не буде достатньо. Я пишаюся Україною, українцями – воїнами та цивільними. Коли я була в Брисбені, перед моєю грою ракета влучила в будинок бабусі. Було складно грати. Ми маємо пам'ятати та дати якомога більше підтримки Україні. Я пишаюся бути українкою", – заявила Ястремська.
На початок