"Дуже довго до цього йшла". Дар'я Снігур вперше пробилася до основної сітки Australian Open з тенісу

"Дуже довго до цього йшла". Дар'я Снігур вперше пробилася до основної сітки Australian Open з тенісу

Ексклюзивно
"Дуже довго до цього йшла". Дар'я Снігур вперше пробилася до основної сітки Australian Open з тенісу
. Дарія Снігур. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар українки для Суспільне Спорт.

На Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу завершилася стадії кваліфікації. Відбір подолали три українки, зокрема вперше це вдалося зробити Дар'ї Снігур.

Від початку кваліфікації 21-річна тенісистка здобула три перемоги. У цих матчах українка поступилася лише одним сетом — у відбірковому фіналі проти господарки змагань Меддісон Інгліс.

Снігур вчетверте зіграла у відборі Australian Open, але вперше дісталася основної сітки — у двох попередніх сезонах вона зупинялася в Мельбурні в другому колі кваліфікації. Її першою суперницею в основі стане американка Аліша Паркс, 82-га ракетка світу.

В основі тенісних Грендслемів Снігур гратиме вдруге в кар'єрі. У 2022 році вона виходила в друге коло US Open після сенсаційної перемоги над експершою ракеткою світу Сімоною Халеп.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт тенісистка поділилася враженнями від першого виходу в основу Australian Open, розповіла про підготовку до змагань в Україні та різницю між виступами у відборі й головних турнірах серії Грендслем.

  • Що означає вихід до основної сітки Australian Open:
"Дуже багато — я дуже довго та впевнено до цього йшла. Дуже рада, що можу досягати таких результатів, тренуючись у Києві".

"Три матчі кваліфікації — це додатковий стрес, виснаження. Фінал тривав трохи більше за дві години. Та, в принципі, я в нормальному стані. Побачимо, як складеться мій перший матч в основній сітці".

  • Про старт в основній частині турніру:
"У мене перша гра в неділю. Тепер мені доведеться змінювати зворотні квитки на літак, тому що я брала їх на суботу. Це дуже хороший момент, я готова робити так після кожної кваліфікації турнірів Великого шлему".

"Моя перша суперниця в основній сітці — Аліша Паркс, це буде наша дебютна зустріч. Я бачила, як вона грає, ми перетиналися на турнірах".

"Дуже довго до цього йшла". Дар'я Снігур вперше пробилася до основної сітки Australian Open з тенісу
23-річна американка Паркс минулого сезону дісталася третього раунду Australian Open. Фото: AP Photos
  • Як відрізняється атмосфера на турнірах Грендслем:

"Однозначно відрізняється, тому що Великий шлем — це великий стрес для мене. Мабуть, це і є причиною, чому я лише другий раз виходжу в основну сітку, хоча вже багато разів грала у кваліфікації".

"Коли виходиш в основу на такому турнірі, все змінюється. Ти наче у тому ж місці, але [навколо] інші люди, краща атмосфера".
  • Про допомогу батька на турнірі:

"Мій тато ходить дивитися моїх суперниць. Він мені розповідає, що побачив, що не побачив, я йому довіряю. Коли я на турнірах, батько мені завжди допомагає, він — моя підтримка. Він ходив учора дивився матч [суперниці за відбором]".

Хто така Дарія Снігур?

  • 21-річна українська тенісистка з Києва.
  • Сьома найрейтинговіша українка у світовому заліку WTA. Розпочала змагальний тиждень на 136-й позиції.
  • У 2019 році — чемпіонка юніорського Вімблдона. На дорослому рівні здобула сім титулів у турі Міжнародної тенісної федерації (ITF).
  • У сезоні 2023 року виграла два трофеї ITF на турнірах в Іспанії та Великій Британії. Усі титули цього рівня здобувала на хардових змаганнях.
  • На рівні Грендслемів дебютувала в основі 2022 року, перегравши Сімону Халеп у першому раунді Відкритого чемпіонату США.
На початок