Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
Два українці — у топ-20 спринту на Кубку IBU з біатлону в Ріднау: результат гонки

Два українці — у топ-20 спринту на Кубку IBU з біатлону в Ріднау: результат гонки

Два українці — у топ-20 спринту на Кубку IBU з біатлону в Ріднау: результат гонки
. Богдан Борковський. Фото: Павло Заровецький / biathlon.com.ua

У гонці Україну представляли шість біатлоністів.

В італійському Ріднау завершився перший змагальний день п'ятого етапу Кубка IBU з біатлону. Програму закрив чоловічий спринт на 10 кілометрів.

Програму першого дня змагань відкрила спринтерська гонка серед жінок. Найкращий результат у цьому старті серед п'яти українок показала Анна Кривонос – дев'яте місце.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка IBU з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Збірну України на чоловічій дистанції представляли шестеро біатлоністів. Поза заявкою на етап у Ріднау були Тарас Лесюк і Денис Насико, яких перевели в основну команду.

У спринті спортсмени мали подолати два вогневі рубежі. Сумарно на старт вийшли 112 біатлоністів, стартлист гонки закрив українець Владислав Чихарь.

Як пройшла гонка?

  • Богдан Борковський стартував першим серед українців. Біатлоніст без хиб провів обидва вогневі рубежі, а другу стрільбу завершив на проміжному восьмому місці. У підсумку Борковський посів 15-те місце – найкращий результат спортсмена у кар'єрі на дорослих турнірах.
  • Грущак закрив п'ять мішеней на першій стрільбі, а на другій припустився одного промаху. Після другої стрільби Дмитро був 11-м, а на фініші майже на шість секунд поступився Борковському та посів 17-те місце.
  • Третім серед українців на дистанцію вийшов Руслан Ткаленко, який також на першій стрільбі закрив усі мішені та повернувся на трасу на проміжному 39-му місці. На другому вогневому рубежі українець двічі промахнувся. Гонку Ткаленко завершив 49-м.
  • Богдан Цимбал на першій стрільбі не закрив дві мішені, натомість на другій не припустився жодної хиби. Спринт у Ріднау біатлоніст завершив на 40-му місці.
  • На першій стрільбі Степан Кінаш допустив одразу три хиби та повернувся на дистанцію поза межами топ-80. "Стійку" біатлоніст завершив за 19 секунд без промахів, але на фініші дистанції українець став 70-м.
  • Владислав Чихарь першу стрільбу провів з одним промахом, а на другій закрив усі мішені. Спринтерську гонку біатлоніст завершив на 71-му місці.
  • Переможцем спринтерської гонки став норвежець Йохан-Олав Ботн. Біатлоніст на 18 секунд випередив найближчого переслідувача Матса Овербю. Загалом у топ-6 спринту фінішували п'ять представників Норвегії.

Кубок IBU. Ріднау. Спринт

  1. Йохан-Олав Ботн (Норвегія, 0+0) 23:05.9 хвилини
  2. Матс Овербю (Норвегія, 0+0) +18.0
  3. Даніло Ритмюллер (Німеччина, 0+0) +26.4
  4. Вебйорн Соерум (Норвегія, 1+0) +50.7
  5. Мартін Невланд (Норвегія, 0+1) +52.1
  6. Мартін Ульдаль (Норвегія, 0+1) +1:02.7

...

  • 15. Богдан Борковський (Україна, 0+0) +1:41.6
  • 17. Дмитро Грущак (Україна, 0+1) +1:47.1
  • 40. Богдан Цимбал (Україна, 2+0) +2:30.3
  • 49. Руслан Ткаленко (Україна, 0+2) +3:00.6
  • 70. Степан Кінаш (Україна, 3+0) +3:51.4
  • 71. Владислав Чихарь (Україна, 1+0) +3:56.8
На початок