Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Україна посіла восьме місце у жіночій естафеті Кубка світу з біатлону в Обергофі

Україна посіла восьме місце у жіночій естафеті Кубка світу з біатлону в Обергофі

Україна посіла восьме місце у жіночій естафеті Кубка світу з біатлону в Обергофі
. Христина Дмитренко. Фото: Getty Images

Як минула остання гонка четвертого етапу.

У німецькому Обергофі завершився четвертий етап Кубка світу з біатлону. Останньою гонкою змагань стала жіноча естафета.

Програму заключого дня етапу в Обергофі відкрила чоловіча естафета. Збірна України посіла 13-те місце з трьома колами штрафу.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

До складу української команди на жіночу естафету увійшли Ірина Петренко, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Христина Дмитренко. Проте у день гонки відбулась зміна: Олена Городна потрапила до складу замість Петренко.

Найкращий результат у жіночій естафеті у цьому сезоні Україна дотепер показала на другому етапі у Гохфільцені — десяте місце. В Обергофі "синьо-жовтим" вдалося його покращити.

Як пройшла жіноча естафета

  • Олена Городна, що дебютувала в естафеті на рівні Кубка світу, використала один додатковий патрон на першому вогневому рубежі. Українка повернулась у гонку на 10-му місці.
  • Ходом перед другою стрільбою Городна втратила одну позицію, ще дві — після використання трьох додаткових патронів на "стійці". Естафету Юлії Джимі Городна передала на 12-му місці.
  • Джима підійшла до першого вогневого рубежу на 11-й сходинці. Лідерка збірної закрила мішені з шести патронів, ставши 12-ю на виході зі стрільбища.
  • Джима відіграла дві позиції ходом перед "стійкою". Юлія знову використала один додатковий патрон і залишилась десятою, однак на шостому колі обійшла Польщу і передала естафету дев'ятою з відставанням у 2:29.7 хвилини від лідерки гонки.
  • Анастасія Меркушина першою з українок закрила усі мішені без хиб, причому з найкращим результатом за швидкострільністю серед усіх учасниць гонки — 24.6 секунди. Однак ходом Анастасія не зуміла нав'язати боротьбу суперницям з Чехії і США.
  • На другому вогневому рубежі Меркушина заробила перше штрафне коло для України. Анастасія передала естафету Христині Дмитренко на 12-му місці з відставанням у понад чотири хвилини від лідерки.
  • Дмитренко використала один додатковий патрон на першій стрільбі та чисто відстрілялась на останньому вогневому рубежі. Завдяки промахам конкуренток Дмитренко повернулась на дистанцію восьмою.
  • На останньому колі Дмитренко втримала позицію. У підсумку збірна України посіла восьме місце — найкращий результат в естафеті у сезоні 2023/24.
  • Перемогу у гонці здобула збірна Франції у складі Лу Жанмонно, Жюстін Бреза-Буше, Софі Шово та Жюлії Сімон. Француженки випередили норвежок, які виграли дві перші естафети у цьому сезоні.
  • Загалом гонку завершили 12 збірних. Коловими стали Словаччина, Австрія, Болгарія, Казахстан, Словенія та Латвія.

Кубок світу (Обергоф). Жіноча естафета

  1. Франція (0+12) 1:12.42.5
  2. Норвегія (0+10) +9.3
  3. Швеція (1+8) +33.5
  4. Італія (3+11) +3:33.9
  5. Німеччина (3+15) +4:20.6
  6. Чехія (2+16) +4:39.6
  7. Швейцарія (2+19) +4:49.8
  8. Україна (1+10) +5:18.7

Наступний етап Кубка світу з біатлону відбудеться 10-14 січня у німецькому Рупольдингу. У межах змагань пройдуть естафети, спринти і гонки переслідування.

На початок