Еліна Світоліна програла Коко Гофф у фіналі турніру WTA в Окленді

Еліна Світоліна програла Коко Гофф у фіналі турніру WTA в Окленді

Еліна Світоліна програла Коко Гофф у фіналі турніру WTA в Окленді
. Еліна Світоліна. Фото: AP Photos

Як минув матч за участі українки.

Еліна Світоліна програла перший фінал у тенісному сезоні 2024 року. У вирішальному матчі турніру WTA250 у новозеландському Окленді українка поступилася американці Коко Гофф.

Турнір в Окленді був для Світоліної першим за чотири місяці після того, як вона достроково завершила минулий сезон поразкою у третьому колі US Open-2023. Натомість в першому турнірі 2024 року Еліна здобула на шляху до фіналу чотири перемоги, зокрема здолала двох чемпіонок Грендслемів — данку Каролін Возняцкі (6:4, 6:3) та британку Емму Радукану (6:7, 7:6, 6:1) у 1/8-й та чвертьфіналі відповідно.

Суперницею українки у фіналі стала дворазова переможниця турнірів Грендслем та чинна переможниця US Open та турніру в Окленді – американка Коко Гофф. Для тенісисток цей матч був другим у кар'єрі. Вперше вони зустрічалися на Australian Open-2021, де перемогу у двох сетах здобула Світоліна.

Як пройшов фінал Гофф — Світоліна?

  • Перший сет розпочався за ініціативи американської тенісистки, яка вийшла вперед з рахунком 3:1. Після цього Світоліна виграла два гейми поспіль, однак у наступних двох програла.
  • За рахунку 4:5 Еліна відіграла сетпойнт Коко, після чого тенісистки виграли по одному гейму на власній подачі. Долю першого сету визначив тайбрейк, який з рахунком 7:4 виграла Світоліна.
  • Другу партію з рахунком 6:3 виграла Гофф, яка перемогла у двох геймах поспіль на початку сету. Американська тенісистка також виграла два гейми поспіль після того, як рахунок став 3:2, а завершила партію виграним геймом на подачі Світоліної.
  • Вирішальний сет також розпочався з виграного гейму Коко Гофф. Однак на початку партії Світоліна взяла медичну паузу перед другим геймом, який після короткої паузи виграла. Після цього тенісистки п'ять геймів завершили перемогами на власних подачах – американка вийшла вперед з рахунком 4:3.
  • У восьмому геймі третього сету Гофф здійснила брейк та здобула можливість на своїй подачі виграти матч. З другої спроби американка реалізувала матчпойнт та захистила чемпіонський титул в Окленді.

WTA 250. Окленд. Фінал

Коко Гофф (США, 1) — Еліна Світоліна (Україна, 2) – 2:1 (6:7 (7), 6:3, 6:3)

"Зіграла тут уперше і це справді гарний досвід. Хочу привітати Коко з чудовим початком року та побажати удачі на Australian Open. Насолоджувалася від гри тут, провела кілька чудових матчів. Поразка у фіналі — важкий результат, звісно, але я сподіваюся, що впродовж року ще здобуду перемогу", – сказала Світоліна після поразки у фіналі.

Що означає цей результат?

  • Світоліна зіграла у фіналі WTA вперше від травня 2023 року, коли виграла ґрунтовий турнір категорії WTA250 у Страсбурзі.
  • Українка зіграла у 21-му фіналі у кар'єрі на рівні WTA. Попередній вона вигравала на харді у 2021 році в Чикаго.
  • Завдяки виходу у фінал турніру в Окленді Світоліна покращила своє положення у світовому рейтингу на дві позиції та в режимі онлайн займає 23-тє місце.
На початок