Ломаченко проведе бій з Камбососом за вакантний пояс IBF у легкій вазі

Ломаченко проведе бій з Камбососом за вакантний пояс IBF у легкій вазі

Ломаченко проведе бій з Камбососом за вакантний пояс IBF у легкій вазі
. Василь Ломаченко та Девін Гейні. Фото: Getty Images

Боксери остаточно погодили проведення поєдинку.

Український боксер Василь Ломаченко погодив проведення поєдинку за звання чемпіона світу у легкій вазі за версією IBF проти австралійця Джорджа Камбососа. Про це повідомив промоутер українця Боб Арум у коментарі Fight Hype.

Попередньо датою поєдинку українського та австралійського боксера стане 13 квітня, однак наразі її офіційно не підтвердили. Сам бій має відбутися в Австралії, попередньо планувалося його проведення у Перті.

В очній зустрічі Ломаченко та Камбосос визначать наступного чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF. Цей титул став вакантним після того, як чемпіонські пояси звільнив Девін Гейні, який перейшов у першу напівсередню вагу.

"Бій Василя Ломаченка з Джорджем Камбососом за вакантний титул чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі у квітні в Австралії остаточно погодили", – зазначив Арум.

Бій проти Камбососа буде для Ломаченка першим з травня 2023 року. Тоді українець поступився за рішенням суддів у поєдинку з Девіном Гейні, який захистив чемпіонські пояси WBA, WBC, WBO та IBF.

Натомість Джордж Камбосос востаннє виходив на ринг влітку, коли переміг Максі Г'юза. Цьому поєдинку передували два бої проти того-таки Гейні, якому австралієць у 2022 році програв звання чемпіона світу в легкій вазі.

Василь Ломаченко та Джордж Камбосос: що відомо про суперників?

  • Василь Ломаченко (17-3, 11 КО) – 35-річний український боксер. У жовтні 2020 року програв Теофімо Лопесу та втратив чемпіонські пояси WBA, WBC та WBO. Перший бій на професійному рівні провів у жовтні 2013 року.
  • Ломаченко володів титулами WBA, WBC та WBO в легкій вазі, здобувши перший титул у цій ваговій категорії у 2018 році.
  • Джордж Камбосос (21-2, 10 КО) – 30-річний австралійський боксер. Колишній чемпіон світу в легкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF. На професійному ринзі дебютував у 2013 році.
  • Єдиним суперником, який переміг Камбососа, залишається Девін Гейні, якій двічі завдав поразки австралійцю після 20 поспіль перемог на професійному рівні.
На початок