Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"З п'ятьма промахами нічого тут робити". Богдан Цимбал прокоментував невдалу стрільбу в першому персьюті Кубка світу

"З п'ятьма промахами нічого тут робити". Богдан Цимбал прокоментував невдалу стрільбу в першому персьюті Кубка світу

Ексклюзивно
"З п'ятьма промахами нічого тут робити". Богдан Цимбал прокоментував невдалу стрільбу в першому персьюті Кубка світу
. Богдан Цимбал. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар біатлоніста для Суспільне Спорт.

Етап Кубка світу в Естерсунді завершився чоловічою гонкою переслідування. Найкращий результат з двох українців продемонстрував Антон Дудченко — 41-ше місце.

Натомість Богдан Цимбал показав 54-й час у заліку з 58 біатлоністів. На вогневих рубежах біатлоніст українець припустився п'яти промахів, зокрема трьох — на двох стартових "лежках".

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Ходом 26-річний біатлоніст також став 54-м (29:26.8 хвилини) — це четвертий найгірший результат серед усіх спортсменів, що дісталися фінішу. Гірший показник ходом мали лише австрієць Давід Комац, естонець Рене Захна і болгарин Антон Сінапов.

"Не виходить бігати поки в цьому сезоні. Дуже прикрі помилки на стрільбищі. Дуже прикрі, п'ять промахів — це багато. З п'ятьма промахами нічого тут робити", — підсумував Цимбал в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

"Зараз ми не у такій кондиції, щоб боротися з топспортсменами по дистанції, нам потрібно влучати. Стрільба не виходить, а потім важко щось показувати на трасі хороше. Прикро, дуже прикро".

8 грудня в австрійському Гохфільцені стартує другий етап Кубка світу. Участь у ньому Цимбала, пояснив тренер Юрай Санітра, поки залишається під питанням.

"Переїзд до Центральної Європи? Якщо в цьому проблема, то я буду дуже радий. Але я не думаю, що в цьому".

"Не знаю, мені [в Естерсунді] комфортно. Подобається у Скандинавії, гарні місця. У Європі по-своєму [добре]: сонце, гори".

Богдан Цимбал: результати на Кубку світу 2023/24

  • Індивідуальна гонка: 52-ге місце (0+1+0+0)
  • Спринт: 53-тє місце (1+1)
  • Гонка переслідування: 54-те місце (2+1+1+1)

Кубок світу з біатлону: що відомо?

  • Етап у Гохфільцені триватиме 8-10 грудня і складатиметься з шести стартів: спринтів, гонок переслідування й класичних естафет.
  • До виступів на Кубку світу в Австрії повернеться лідер чоловічої збірної України Дмитро Підручний, який пропустив стартові змагання сезону через травму руки.
  • Найкращі особисті результати українців у чоловічих стартах Естерсунда показали Артем Тищенко і Антон Дудченко: 38-мі місця в індивідуальній гонці та спринті відповідно.
На початок