"Найкращий гейм в історії" дартсу відбувся у фіналі чемпіонату світу: як це сталося

"Найкращий гейм в історії" дартсу відбувся у фіналі чемпіонату світу: як це сталося

"Найкращий гейм в історії" дартсу відбувся у фіналі чемпіонату світу: як це сталося
. Майкл Сміт у фіналі ЧС-2023 з дартсу, фото: twitter.com/OfficialPDC

Чемпіоном світу став англієць Майкл Сміт.

Фінал чемпіонату світу з дартсу, що зазвичай є першим великим фіналом нового року, пройшов у англійському Лондоні. У матчі за головний трофей з дартсу зійшлися англієць Майкл Сміт (дворазовий фіналіст) та нідерландець Майкл ван Гервен (3-разовий чемпіон).

На шляху до фіналу обидва спортсмени виграли по п'ять матчів, причому нідерландець показав три з п'яти найкращих за ефективністю матчів (середня кількість балів за три кидки).

Безпосередньо у самому фіналі переможцем ставав той, хто першим вигравав сім сетів. А для перемоги в сеті потрібно виграти три гейми.

І уже на старті матчу Сміт та ван Гервен видали найкращий гейм в історії дартсу. Майкл Сміт закрив гейм з дев'яти кидків (можливий мінімум), хоча ще перед ним це міг робити Майкл ван Гервен - він виконав ідеальні вісім кидків, але схибив дев'ятим!

  • Відео найкращого гейму в історії дартсу

Зрештою, чемпіоном світу став саме Майкл Сміт. Перша половина фіналу пройшла в рівній боротьбі (4:3 за сетами на користь англійця), але у другій англієць був стабільнішим за суперника (3:1) і сумарна перемога 7:4 на користь Сміта.

Уперше на турнірі ван Гервен опустився нижче 100 очок в середньому за три кидки, а Сміт витримав тиск суперника на старті гри, після чого дотис його.

Майкл Сміт уперше в історії став чемпіоном світу і очолив світовий рейтинг.

Що відомо про чемпіонат світу з дартсу

  • Турнір відбувається щороку: розпочинається наприкінці грудня, завершується в перші дні січня. Участь в основній сітці беруть 96 спортсменів. Розіграш 2022/23 був 30-м в історії чемпіонатом світу.
  • У чемпіонаті світу 2022/23 уперше в історії змагався спортсмен з України - Владислав Омельченко пройшов "українську кваліфікацію" та вибув уже в першому раунді.
  • Майкл Сміт став 11-м в історії чемпіоном світу з дартсу. До того він двічі програвав у фіналах цього турніру.
На початок