"Довели психологічно": історія військового, який повернувся з полону та служить в ТЦК на Рівненщині

"Довели психологічно": історія військового, який повернувся з полону та служить в ТЦК на Рівненщині

Прострелили коліно та вибили щелепу — військовослужбовець Володимир з позивним "Чепа" півтора місяці перебував у російському полоні. Наразі чоловік працює в Дубенському терцентрі комплектування та соціальної підтримки на Рівненщині. Військовий планує повернутися на фронт після проходження реабілітації.

Володимир розповів, що пережив у полоні та як туди потрапив.

26-річний Володимир родом зі Львова. Він приєднався до лав ЗСУ 24 лютого 2022 року. Військовий служив кулеметником у 24 окремій механізованій бригаді імені Короля Данила.

Військовий розповів, що потрапив в полон на Харківщині біля села Піски-Радьківські, яке було в окупації до кінця вересня 2022 року.

"Під час ведення бойових дій нашу позицію обстріляли з бронетранспортера. Під час відступу на свої позиції мене помітив ворог. Мене поставили на коліна і прострелили ліву кінцівку. Після цього вони мене доправляли до госпіталю. Як завжди буває — били, і вибили щелепу", — пригадав Володимир.

Був у полоні
Військовий з позивним Чепа. Суспільне Рівне

Поранення на нозі у військового
Поранення на нозі у військового. Суспільне Рівне

Як розповідає боєць, спочатку росіяни його тримали у місті Сватове на Луганщині. В полоні військовослужбовець пробув півтора місяця.

"Перший тиждень був надзвичайно жахливий. Не давали знеболювального, постійно били. Довели психологічно. Казали, ми потім вас перекинемо кудись далі й будете сидіти тут довго і весело. Потім нас переправили в Курськ, після того в Севастополь. Обмін відбувався на умовній точці між Херсонською і Миколаївською областями. Тоді Херсон ще був під ними, і нас обміняли", — розповів військовослужбовець.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок