Вулицю Набережну у Рівному пропонують перейменувати на честь Тараса Давидюка

Вулицю Набережну у Рівному пропонують перейменувати на честь Тараса Давидюка

Вулицю Набережну в Рівному хочуть перейменувати на Тараса Давидюка
. Колаж: Суспільне Рівне

Комісія з питань перейменування міських об'єктів погодила пропозицію перейменувати вулицю Набережну у Рівному на честь загиблого пластуна, розвідника Тараса Давидюка. Остаточне рішення — за міською радою.

Про це повідомила у Facebook керівниця ГО "Рівне — Такмед" Тетяна Воронцова.

Раніше вона повідомляла, що у зверненні про перейменування однієї з вулиць у місті на честь Тараса Давидюка підписались понад пів тисячі людей і 76 громадських організацій.

"Дискусій багато в залі не було, адже серед членів комісії були люди, які знали тебе особисто і знали твій внесок в розбудову національної ідеї, національного руху, оборони нашої громади і всієї України. Ти за життя був прикладом рішучості і відповідальності, доброти і безкорисливості. Тому майже одноголосно прийняли рішення переіменувати вулицю Набережну на вулицю Тараса Давидюка", — написала Тетяна Воронцова.

Інформацію Суспільному підтвердили у пресслужбі мерії та додали, що остаточне рішення — за депутатами на сесії.

Хто такий Тарас Давидюк

37-річний боєць 14-го окремого полку ЗСУ Тарас Давидюк загинув 3 листопада на околиці села Роботине Запорізької області. Військовий розвідник був багаторічним членом організації Пласт.

Тарас Давидюк
Фото: Facebook Тарас Давидюк

З початку російсько-української війни Тарас Давидюк долучився до добровольчого батальйону "Гарпун", де служило багато пластунів. Опісля продовжив службу в одному із окремих розвідувальних батальйонів ЗСУ. Додому повернувся весною 2019 року і став зв’язковим 33 куреню імені Уласа Самчука рівненського Пласту, та редактором інформаційного сайту "Горинь-Інфо". 24 лютого 2022 року знову пішов на фронт, воював у підрозділі разом із побратимами з "Гарпуна".

З тиждень до загибелі Тарас Давидюк написав у Facebook: "На сьогодні немає і не може бути важливіших справ, ніж війна. І це мають зрозуміти всі. І не лише зрозуміти, але й діяти відповідно".

Поховали Тараса Давидюка у Рівному на кладовищі Грабник, поряд із могилами рідних.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок