У Щербанівській ТГ на Полтавщині немає жодного стаціонарного відділення "Укрпошти": чому

У Щербанівській ТГ на Полтавщині немає жодного стаціонарного відділення "Укрпошти": чому

У Щербанівській громаді нині немає жодного стаціонарного відділення "Укрпошти". Натомість пересувні їздять регулярно. Деякі місцеві скаржаться, що за час роботи пересувного відділення не встигають отримати послугу.

Про це Суспільному розповів житель села Щербані Борис Мартиненко. До пункту видачі пересувного відділення "Укрпошти" він їздить велосипедом близько кілометра.

Борис Мартиненко, місцевий житель
Борис Мартиненко, місцевий житель. Суспільне Полтава

"Зрозуміло, що якби було постійно, може б хоч газетку (купити -доп.), їздити сюди вже немає здоров’я, а їм возити теж накладно. Так що, я думаю, газети вони не возитимуть", — розказав місцевий житель Борис Мартиненко.

Місцева жителька Галина Корсун оформляти банківську картку для отримання пенсії не хоче, віддає перевагу готівці.

"Нормально, ми знаємо, що у вівторок та у п’ятницю. І всі "ходячі" приходять, а так вони всім розвозять", — повідомила місцева жителька Галина Корсун.

Поштарка приносить пенсію
Листоноша принесла пенсійні виплати. Суспільне Полтава

Лідія Дем’янко близько 40 років працює листоношею. Жінка розповіла, що тим, хто не в змозі дійти до відділення, виплати доставляють додому. Окрім пенсій, вона розносить кореспонденцію, листи та платіжки за комунальні послуги.

"Треба працювати, людей не вистачає. Хоч і на пенсії, все одно працюю, потихеньку працюю, бо пенсія дуже маленька", — розказав листоноша Лідія Дем’янко.

Юрій Анісімов, водій пересувного відділення "Укрпошти"
Юрій Анісімов, водій пересувного відділення "Укрпошти". Суспільне Полтава

"Мало платять. Для молодої, наприклад, сім’ї або й просто людини, може для одного 8-9 тисяч – це й не погано було б, але для сім’ї – це дуже мало", — повідомив водій пересувного відділення "Укрпошти" Юрій Анісімов.

Як розповів Суспільному директор з розвитку мережі "Укрпошти" Полтавського регіону Павло Шестопал, нестачі кадрів у них немає. Коли хтось із персоналу відсутній, то його заміняють інші.

"Оператори, які на автоматизованих – вони працюють на автоматизованих. Листоноші або начальники, які працюють, безпосередньо на пересувних. Тобто – це різні працівники, які на своєму напрямку працюють. Це хіба що в екстрених випадках, коли треба виїхати виплатити пенсію, а нікого немає", — розповів директор з розвитку мережі "Укрпошти" Полтавського регіону Павло Шестопал.

Павло Шестопал, директор з розвитку мережі "Укрпошти" Полтавського регіону
Павло Шестопал, директор з розвитку мережі "Укрпошти" Полтавського регіону. Суспільне Полтава

За його словами, цьогоріч вони працюють над тим, щоб пришвидшити роботу пересувних відділень. Це дасть можливість надавати послуги у більшому об’ємі.

"Ми дивимося маршрути, ми перевіряємо шлях у дорозі. Перевіряємо той час, скільки пересувне відділення перебуває у населеному пункті, надає послуги, із тією кількістю послуг, яка необхідна. І коригуємо, наприклад, у якомусь населеному пункті потрібно більше часу, бо там багато послуг, багато пенсій, багато газет, багато комунальних платежів. А в іншому менше", — пояснює директор з розвитку мережі "Укрпошти" Полтавського регіону Павло Шестопал.

Повністю оптимізувати пересувні відділення планують до кінця 2024-го року, розповів директор з розвитку мережі. Це дасть змогу працівникам менше перебувати в дорозі та більше послуг надавати.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок