На Полтавщині виявили африканську чуму свиней

На Полтавщині виявили африканську чуму свиней

Африканська чума свиней
. pexels.com

Африканську чуму свиней підтвердили у дикого кабана, тушу якого знайшли лісники на території Опішнянської громади. Це сталося 2 листопада.

Про це Суспільному розповіла заступниця начальника відділу організації протиепізоотичної роботи обласної Держпродспоживслужби Ірина Натягла.

Що відомо про випадок африканської чуми свиней на Полтавщині

Тіло тварини знайшли лісники на території мисливських угідь Зіньківського мисливсько-рибальського господарства. На місце події виїхали фахівці обласної державної лікарні ветмедицини. У тварини відібрали біологічний матеріал для дослідження на фриканську чуму свиней.

3 листопада надійшли результати дослідження, які у крові тварини підтвердили наявність вірусу.

Які заходи планують провести, щоб уникнути поширення хвороби

Нині планують провести засідання місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому ухвалять рішення щодо встановлення карантину. Територію мисливських угідь Зіньківського мисливсько-рибальського господарства щодо африканської чуми свиней планують оголосити неблагополучною.

Що таке африканська чума свиней

Африканська чума свиней - це вірусна хвороба свиней, яка проявляється гарячкою, синюшністю шкіри та поширеними крововиливами внутрішніх органів. Це одна з особливо небезпечних хвороб свиней.

Востаннє хворобу на Полтавщині виявляли 2020-го року. Це було у селі Сватки Краснолуцької територіальної громади.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок