Замість Гуменюк: хто став новим речником Сил оборони півдня України

Замість Гуменюк: хто став новим речником Сил оборони півдня України

Речник ВМС України Дмитро Плетенчук
Речник ВМС України Дмитро Плетенчук. Фото: Суспільне Одеса

З 22 квітня на посаду виконувача обовʼязків начальника Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня призначили речника ВМС, капітана третього рангу Дмитра Плетенчука.

Про це він повідомив журналістам, а пізніше підтвердив у коментарі Суспільному.

"Починаючи з сьогоднішнього дня, приступаю до виконання обов'язків начальника Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України", — йдеться у повідомленні.

Плетенчук зазначив, що його запросили як кризового менеджера за рішенням найвищого керівництва країни. Також Дмитро Плетенчук продовжує перебувати на посаді речника ВМС.

У коментарі Суспільному він повідомив, що наразі триває процес підготовки оформлення на посаду:

"Згодом зможу надавати вже фахові коментарі, станом на зараз приймаю справи й посаду. Після цього вже зможу професійно поспілкуватись з журналістами".

До цього на посаді речниці Сил оборони півдня перебувала Наталія Гуменюк, її звільнили 19 квітня. Напередодні українські журналісти та експерти медійних організацій вимагали замінити керівницю Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталю Гуменюк на "більш компетентну особу" і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями.

Що відомо про Дмитра Плетенчука

З травня 2023 року капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук перебуває на посаді речника Військово-морських сил Збройних сил України, до того працював начальником пресслужби тактичної групи "Грім" (Херсон), з лютого по листопад 2022 року був пресофіцером Миколаївської ОВА.

Ще раніше він перебував на посадах пресофіцера 406 окремої артилерійської бригади імені генерала-хорунжого Олексія Алмазова та Оперативно-тактичному угрупуванні "Схід". Також працював у Сухопутних військах ЗСУ.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок