Лампи розжарювання на LED-лампи: скільки обміняли в Одеській області

Лампи розжарювання на LED-лампи: скільки обміняли в Одеській області

Лампи розжарювання на LED-лампи: скільки обміняли в Одеській області
Фото ілюстративне. Джерело: pexels.com

В Одеській області за майже три тижні роботи програми обміну ламп розжарювання у відділеннях "Укрпошти" в Одеській області люди замінили понад 237 тисяч ламп. Про це 14 лютого повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Програма почала працювати 30 січня. За цей час до відділень звернулися мільйон українців та обміняли п'ять мільйонів ламп розжарювання на LED-лампи.

Серед регіонів, де найактивніше міняли лампочки: Київська область – 585 000+, Львівська – 420 000+, Дніпропетровська – 410 000+, Житомирська – 220 000+, Вінницька – 248 000+, Черкаська – 200 000+ та Хмельницька – 204 000+ ламп.

Також Ігор Смілянський додав, що з 26-27 лютого обміняти по п'ять старих ламп розжарювання на стільки ж LED-ламп у відділеннях "Укрпошти" зможуть ще й жителі сіл.

Що відомо

Уряд затвердив програму для населення по обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи за підтримки ЄС. Її ухвалили на засіданні Кабміну 10 січня 2023 року.

Згідно з постановою передбачається, що українці мають змогу обміняти п’ять ламп розжарювання на п’ять світлодіодних (LED) ламп двох типів цоколю ламп Е27 та Е14. Фінансування 30 млн LED-ламп відбуватиметься коштом ЄС.

Читайте також

  • Українці можуть подати заяву про обмін лампочок у "Дії". Як це зробити
  • Жителі Одещини зможуть обміняти старі лампочки на світлодіодні: як отримати
  • Обмін ламп розжарювання на світлодіодні. В "Укрпошті" пояснили, як це зробити

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок