Боєць волинської бригади реанімує на фронті пошкоджену військову техніку для потреб ЗСУ

Боєць волинської бригади реанімує на фронті пошкоджену військову техніку для потреб ЗСУ

Боєць волинської бригади реанімує на фронті пошкоджену військову техніку для потреб ЗСУ
. Фото: 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого

Військовослужбовець Юрій із 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, що дислокується на Волині, воює нині на найгарячішому напрямку на фронті. Історію бійця розповіли на Facebook-сторінці бригади.

Військовий разом із побратимами у складі технічної розвідки ремонтує як українську, так і знайдену ворожу техніку, котру бійці використовують надалі. На їхньому рахунку – десятки одиниць реанімованої техніки, яку витягли з поля бою, відновили і поставили в стрій.

Найскладнішим у роботі, говорить Юрій, є пошук максимально безпечних шляхів підступу до машин, які треба евакуювати, та шляхів відступу, відтягування цієї техніки на задані рубежі для подальшого обстеження та ремонту. Для цього, з його слів, потрібно добре знати місцевість та володіти оперативною обстановкою.

Від початку повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України бійці 14 бригади забрали з полів бою орієнтовно пів сотні одиниць ворожої техніки. Траплялися зразки навіть 2019-2020 років.

"Це і танки, БМП БМП – бойова машина піхоти.та МТЛБПлавучий бронетранспортер, а також колісна техніка. Був випадок, коли на Миколаївщині, в "сірій" зоні, ми забрали "орківську" МТЛБ, яку вони, відступаючи, кинули і "завбачливо" засипали баки піском, але це не завадило нам її завести і забрати", – зазначив військовий.

Попри те, що десятки одиниць техніки вдалося привести до ладу, роботи є дуже багато, – каже Юрій.

"Постійно моніторимо ситуацію, де і як з поля бою можна забрати пошкоджені машини. Як тільки обстановка це дозволяє – беремося до роботи. Впевнений, кожен із нас розуміє, що повинен робити, і як багато від нього залежить. А тому – переможемо! Це наш єдиний шлях!" – додав боєць 14 бригади.

Читайте також

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок