Завдав понад 1 млн гривень збитків держбюджету: київська прокуратура викрила посадовця

Завдав понад 1 млн гривень збитків держбюджету: київська прокуратура викрила посадовця

Подільська окружна прокуратура Києва направила до суду звинувачення стосовно колишнього заступника директора однієї з філій державного підприємства "Укрліктрави". Його звинувачують у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого бюджет втратив понад 1 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що у жовтні 2022 року державне підприємство та приватна фірма уклали договори та додаткові угоди до них. Йшлося про поставки сільськогосподарської продукції.

"В свою чергу, обвинувачений, діючи за попередньою змовою групою осіб, забезпечив укладення з приватним підприємством договорів поставки насіння кукурудзи за майже вдвічі заниженою вартістю", — йдеться у повідомленні.

Згідно із висновками судових експертиз, через заниження вартості державний бюджет втратив понад 1,2 млн гривень. Наразі прокурор заявив позов про відшкодування збитків. Слідство щодо іншого співучасника триває, він переховуються за кордоном.

За ч.5 ст.191Розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах Кримінального кодексу України підозрюваним загрожує до 12 років ув'язнення.

Що відомо про випадки зловживання службовим становищем та розтрату бюджетних коштів у Києві та області

Суд відсторонив від посади начальника Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської райдержадміністрації. Правоохоронці підозрюють посадовця у розтраті 800 тисяч гривень бюджетних коштів, які виділялися на капітальний ремонт найпростішого укриття.

На Київщині судитимуть посадовця відділу освіти однієї з міськрад та керівника будівельної фірми за розтрату бюджетних коштів на облаштуванні укриття. За даними правоохоронців, під час ремонту сховища в дитсадку привласнили понад 80 тис. грн.

Бучанська окружна прокуратура скерувала до суду звинувачення стосовно незаконного привласнення майже півмільйона гривень бюджетних коштів Коцюбинської селищної ради. Звинувачують підрядницю, яка мала зробити ремонт прибудинкової території.

Бориспільська прокуратура звинувачує директора товариства з обмеженою відповідальністю. Його підозрюють у привласненні понад 4 мільйонів гривень бюджетних коштів під час ремонту пологового будинку.

У Києві прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора підрядної організації, якого підозрюють у привласненні 4 млн грн під час капітального ремонту футбольного поля.

Також правоохоронці викрили столичних посадовців на розкраданні грошей під час ремонту асфальтобетонного покриття у Солом'янському районі. У бюджеті недорахувалися майже 5 млн грн.

На початок